Hrací automaty do konce července 2021 zmizí z Jablonce

18.04.2019 12:16

Zastupitelé města Jablonec nad Nisou schválili vyhlášku, která reguluje a stanovuje opatření k zabezpečení pořádku při provozování hazardních her. V praxi to znamená, že od 1. srpna 2021 nebude možné na území statutárního města Jablonec nad Nisou provozovat technickou hru, resp. hrací automaty.

Hrací automaty do konce července 2021 zmizí z Jablonce
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Technickou hru, která byla povolena přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky, lze provozovat nejdéle do doby platnosti vydaného povolení.

„Vyhláškou reagujeme na závazné rozhodnutí místního referenda, které se konalo v lednu 2018. Obyvatelé města rozhodli, že v našem městě hrací automaty nechtějí,“ vysvětluje Milan Kroupa s tím, že závislost na hracích automatech způsobuje mnoho problémů nejen samotným hráčům, ale také jejich rodinám a blízkým. „Přestože na základě této vyhlášky městský rozpočet přijde o nezanedbatelný zdroj příjmů, každý lidský osud, který se díky zákazu hracích automatů podaří změnit k lepšímu, za to jednoznačně stojí,“ uzavírá Milan Kroupa.

Místní referendum, v němž lidé rozhodovali o existenci hracích automatů a dalších přístrojů v jabloneckých kasinech, se uskutečnilo 12. a 13. ledna 2018. K urnám se dostavilo 14 192 oprávněných osob. Pro zákaz hracích automatů se vyslovilo 12 482 Jablonečanů. Aktuálně na území Jablonce provozuje dle Obecně závazné vyhlášky statutárního města Jablonec nad Nisou č. 2/2019 hazardní hry sedm provozovatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …