Hradec Králové: Chyba administrátora zakázky prodlouží výběr firmy na stavbu fotbalového stadionu

17.09.2018 13:48

Kvůli chybě administrátora výběrového řízení na firmu, která postaví nový fotbalový stadion, bude muset město tuto veřejnou soutěž zrušit a vypsat znovu. Společnost, která je za přípravu výběru stavební firmy zodpovědná, opomněla prodloužit lhůtu v elektronickém systému evidence veřejných zakázek a tento systém se tak uzavřel.

Hradec Králové: Chyba administrátora zakázky prodlouží výběr firmy na stavbu fotbalového stadionu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ze strany města k žádnému pochybení nedošlo. Město bude po administrátorovi požadovat odpovídající sankce a zvažuje i ukončení smluvního vztahu. Formální zrušení a vypsání nové soutěže na stavební firmu musí v září potvrdit ještě městské zastupitelstvo. Termín pro zahájení stavby nového fotbalového stadionu je stále reálný na jaře příštího roku.

V rámci výběrového řízení se potenciální uchazeči běžně dotazují na další podrobnosti k zadávací dokumentaci nebo ke smlouvě o dílo. Tyto dotazy a odpovědi jsou veřejné a dodatečně je mohou využít i ostatní uchazeči. V souladu s tímto dotazováním byl dle zákona o veřejných zakázkách následně prodloužen i termín pro uzávěrku prvního kola soutěže. Administrátor této zakázky však opomněl termín prodloužit i na profilu zadavatele v internetové aplikaci Tender Aréna, tento systém již první kolo uzavřel a neumožňuje vkládat jakékoli další údaje.

Ačkoli z právního hlediska nedošlo k žádnému porušení zákona o veřejných zakázkách, pokračování výběrového řízení by znamenalo vysoké riziko jeho napadení ze strany ÚOHS nebo uchazečů, což by způsobilo daleko větší zdržení a komplikace. Původní termín zahájení stavby byl plánovaný na začátek příštího roku, termín pro zahájení stavby nového městského stadionu na jaře je však stále reálný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…