Hradec Králové: Dobrovolní hasiči z Plácek a Třebše mají nové cisterny

15.02.2019 8:36

Svým jednotkám dobrovolných hasičů na Pláckách a v Třebši pořídilo město Hradec Králové dvě nové cisternové stříkačky. Novou techniku celkem za 14 milionů korun včera hradečtí hasiči převzali v areálu hasičské zbrojnice v Třebši.

Hradec Králové: Dobrovolní hasiči z Plácek a Třebše mají nové cisterny
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Na nákup těchto moderních vozidel město získalo pětimilionovou dotaci od ministerstva vnitra a dva miliony od Královéhradeckého kraje. Ze svého rozpočtu pak Hradec Králové přispěl sedmi miliony korun,“ říká náměstkyně primátora Monika Štayrová, odpovědná za oblast ekonomiky a dotací.

Nové cisternové automobilové stříkačky budou sloužit jako vozidla pro prvotní zásah při hašení požárů a pro záchranné práce při živelních pohromách a jiných mimořádných událostech. „Pořízením nových cisternových stříkaček se kvalitativně zvýší akceschopnost jednotek dobrovolných hasičů, především při likvidaci požárů v místních částech Hradce Králové nebo při společném nasazení s profesionálními hasiči,“ řekl Josef Janura, vedoucí odboru krizového řízení hradeckého magistrátu.

Vozidla budou moci k zásahu převézt šestičlennou posádku včetně řidiče a splňují všechny moderní standardy hasičské techniky podobného typu. Cisterna má kapacitu čtyři tisíce litrů vody a stříkačky budou plnit čerpadla s maximálním výkonem dva tisíce litrů za minutu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…