Hradec Králové: Dopravní podnik otevře dveře, návštěvníky protáhne i myčkou

01.10.2018 13:48

Atraktivní podívanou a zážitky nabídne v sobotu 6. října den otevřených dveří hradeckého dopravního podniku. Návštěvníci se dostanou do běžně nepřístupných míst v zázemí společnosti, nebudou chybět ani jízdy historickými vozidly městem nebo průjezd autobusu s pasažéry myčkou. Akce se uskuteční za každého počasí.

Hradec Králové: Dopravní podnik otevře dveře, návštěvníky protáhne i myčkou
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Den otevřených dveří, který se bude konat od 9 do 15 hodin v areálu dopravního podniku v Pouchovské ulici a na terminálu, podnik připravil k 90. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové. Obě tato místa v době od 9 do 14 hodin propojí speciální okružní linka, jejíž provoz zajistí historické autobusy Praga RND z roku 1945, Š 706 RO (1951), Škoda 706 RTO MTZ (1965), Karosa B 732.1654 (1993) a trolejbus Škoda 9 Tr HT26 z roku 1979.

„V sídle dopravního podniku návštěvníky čeká prohlídka celého areálu včetně centrálního dispečinku, zázemí řidičů i učeben autoškoly,” uvedl vedoucí marketingu Dopravního podniku města Hradce Králové František Meduna. Dodal, že vystaveny zde budou i všechny typy současných vozů MHD, ale i legendární pětidvéřový autobus Tatra 85 z roku 1937, unikátní autobusový přívěs z roku 1943 a vlečný vůz z roku 1965.

Výstava fotografií z historie MHD

Návštěvníci si budou moci prohlédnout také dílny, případným zájemcům o práci v dopravním podniku rádi poradí pracovníci personálního oddělení. Mimořádně bude po celou dobu konání akce otevřeno také zákaznické centrum v areálu podniku. Děti i dospělí se zde budou moci svézt turistickým vláčkem a projet myčkou autobusem. Chybět nebude prezentace zaměřená na bezpečnost silničního provozu, seznámení s elektromobily a elektrokoly, připravena je i výstava techniky některých dalších městských organizací. Městská policie ukáže sebeobranu, zneškodnění pachatele v autobusu (v 10 hodin) a kamerové vozidlo. O půl jedenácté se představí skupina historického šermu Ruprecht, v 11 a ve 13:30 hodin mažoretky, ve 13 hodin začne autogramiáda hradeckých fotbalistů. Policie ČR zodpoví dotazy o dopravě a ukáže služební motocykl, objeví se i tvůrci knížky Medvěd Wrr se soutěží a ukázkou výroby originální záložky, přijede i kouzelník, výrobci koloběžek, reflexních prvků, modelů dopravní techniky.

Na terminálu si návštěvníci prohlédnou jeho zázemí včetně dispečinku v prosklené kouli, trolejbusovou měnírnu a ukázku dobíjení elektrobusu. Do 21. října je zde k vidění výstava fotografií z historie MHD. Vstup na akci je zdarma, stejně jako jízda mimořádnými linkami. Více ZDE.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…