Hradec Králové: Dopravu do nemocnice již řídí semafory

05.03.2021 9:15

Včera začaly řídit dopravu ve Zborovské ulice na křižovatce do fakultní nemocnice nové dočasné semafory, které zde mají zlepšit dopravní situaci. Zůstat by zde měly během fungování očkovacího centra v nemocnici až do zahájení plánované rekonstrukce křižovatky Mileta.

Hradec Králové: Dopravu do nemocnice již řídí semafory
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Je dobře, že se nám ve spolupráci s fakultní nemocnicí podařilo přesvědčit Dopravní inspektorát Policie ČR a další zúčastněné strany o možnosti umístit na křižovatku provizorní semafory. Jejich instalaci jsme zajistili v podstatě v řádu několika týdnů včetně projednání a zajištění potřebných financí v radě i zastupitelstvu města. Spuštěním semaforů dojde ke zlepšení dopravní situace, která je zde nyní intenzivnější, protože tudy projíždějí auta do nemocnice i nedalekého odběrového centra na covid-19. Po zřízení očkovacího centra ve fakultní nemocnici předpokládáme, že doprava v těchto místech ještě zhoustne,“ vysvětluje primátor města Alexandr Hrabálek.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Město nakonec upustilo od původního záměru instalovat semafory natrvalo, ty dočasné by měly na zůstat na místě do zahájení plánovaných rekonstrukcí křižovatky Mileta. Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o dočasnou světelnou signalizaci, je jejich montáž, instalace a následný servis hrazen společnosti ELTODO formou pronájmu ve výši zhruba 1,2 milionu korun s DPH za jeden rok.

Semafory na tomto místě nejsou pro řidiče novinkou, v roce 2018 tady provizorně řídily provoz jako součást objízdných tras po dobu rekonstrukce okružní křižovatky na Brněnské třídě. Znovu se sem vrátily nejen kvůli hustějšímu provozu, ale také s ohledem na požadavky veřejnosti i komise místní samosprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…