Hradec Králové: Flošna stále „jede“, mlhoviště už ohlásila konec

11.09.2011 7:28

Zatímco hradecká mlhoviště už jsou mimo provoz, koupaliště Flošna stále láká návštěvníky na atrakce a vodu ohřívanou na příjemných 26 stupňů Celsia. Koupaliště bude v provozu nejméně do konce týdne, ovšem pokud bude hezky, třeba i déle.

Hradec Králové: Flošna stále „jede“, mlhoviště už ohlásila konec
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Flošna zatím zůstává v provozu a o případném termínu uzavření se budeme bavit příští týden. Rozhodneme se podle počasí," řekla Jaroslava Bernhardová ze Správy nemovitostí Hradec Králové, která provoz koupaliště zajišťuje. Právě počasí bylo v letošní sezoně hlavním nepřítelem milovníků lenošení u vody, což se odrazilo také v nižší návštěvnosti. Lidí, kteří se letos přišli na Flošnu osvěžit, bude určitě méně než vloni. V loňské premiérové sezoně tady přivítali 94 tisíc návštěvníků, letos zatím 85 tisíc, a to ještě díky posledním dvěma horkým srpnovým týdnům. Nebýt jich, tak propad počtu návštěvníků by byl značný. Zatímco vloni v červnu na Flošnu přišlo 29 tisíc lidí, letos to bylo jen necelých 17 tisíc. Ještě výraznější rozdíl je v červenci, kdy v loňském roce přišlo 47 tisíc návštěvníků, nyní jen 19 tisíc. Naopak srpen, zejména jeho poslední dva týdny, trhal rekordy. Místo loňských 16 tisíc sem v minulém měsíci našlo cestu více než 38 tisíc rekreantů.

Flošna lákala nejen na koupání, ale také na jinou zábavu. Například letošní novinky, aquazumba, vodní aerobic, potápění s dýchacím přístrojem i noční koupání se osvědčily. „Úspěšné novinky určitě zachováme i pro příští rok. Plánujeme samozřejmě také něco nového," slíbila představitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.

Mlhoviště, která letos začala stříkat 25. června, už sezonu zakončila. „Kvůli ochlazení a začátku školního roku je od pondělí postupně odpojujeme. Mlhoviště bylo letos v provozu 47 dnů a snažili jsme se na provozních nákladech nešetřit, aby si děti léto užily," uvedl Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové. Jelikož jsou mlhoviště pouze odpojena a technologie zůstává na místě, nevyloučil, že pokud by ještě přišly někdy o víkendu horké dny, mohla by se ještě na den nebo dva „rozběhnout".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…