Hradec Králové: Hasiči měli na svém bále o důvod víc k tanci

19.02.2018 16:48

Z nového vybavení pro zásahy technického charakteru mají radost dobrovolní hasiči ze sboru Plácky v Hradci Králové. Symbolický šek s částkou 95 tisíc převzali od Nadace ČEZ na svém tradičním únorovém bálu.

Hradec Králové: Hasiči měli na svém bále o důvod víc k tanci
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na tombolu a atmosféru klasického vesnického bálu lákal v sobotu 17. února Sbor dobrovolných hasičů Plácky. Zúčastnění členové sboru se svými rodinami a přáteli měli o důvod víc k radosti a tanci, neboť během večera za doprovodu skupiny Labyrint převzali symbolický šek s částkou 95 tisíc korun od Nadace ČEZ.

Ta jim, v rámci grantového programu Podpora regionů, přispěla na nové vybavení potřebné pro zásahy technického charakteru při řešení mimořádných událostí. Konkrétně sbor pořídí: zásahové helmy Drager HPS 3500, resuscitační brašny pro First respondery, nůžkový stan Profi steel, autoledničku s příslušenstvím a aku osvětlení.

„Toto vybavení bude využíváno při dlouhodobých zásazích a při poskytování první pomoci při život ohrožujících stavech. Dojde k zvýšení akceschopnosti jednotky při řešení mimořádných událostí. Zároveň tak dojde i k navýšení akceschopnosti JSDH Plácky v rámci města Hradce Králové, Královéhradeckého kraje a České republiky v případě mimořádných událostí. Stan s příslušenstvím může sloužit i pro potřeby družstva dětí SDH Plácky,“ vysvětlil velitel sboru Roman Černý.

„Nadace ČEZ si dobře uvědomuje prospěšnost a pomoc sborů dobrovolných hasičů nejen při požárech, ale rovněž při dalších mimořádných událostech, ve kterých se může ocitnout každý z nás. Proto jednotky z různých krajů většinou rádi podpoříme,“ dodala ředitelka nadace Michaela Ziková.

SDH Plácky Hradec Králové je samostatný právní subjekt. Organizačně je sdružení začleněno pod SHČMS. Podporuje rozvoj kulturního života v obci, volnočasovou aktivitu dětí a zásahovou jednotku městské části Plácky při její činnosti. V minulém kalendářním roce zasahovala jednotka u 55 událostí, mimo jiné i v obci Výrava, kterou zasáhla ničivá povodeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…