Hradec Králové: "Holubí dům" obývají bezdomovci, jeho zabezpečení řeší město s majitelem

02.11.2019 20:27

Náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek tento týden navštívil se svými kolegy z odboru sociálních věcí, strážníky Městské policie Hradec Králové, PČR a zástupci KMS budovu "holubí dům" nedaleko terminálu HD, kterou nyní obývají lidé bez domova a narkomani. K jednání byl přizván i majitel, který slíbil bezodkladné zajištění a zabezpečení objektu, který je nyní uvnitř v dezolátním stavu.

Hradec Králové: "Holubí dům" obývají bezdomovci, jeho zabezpečení řeší město s majitelem
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Náměstek primátora Martin Hanousek po návštěvě rizikové lokality situaci zhodnotil: „Překvapilo mě, jak může také vypadat místo v tzv. salonu republiky, navíc velmi blízko autobusového a vlakového nádraží, kde denně prochází mnoho lidí. Město Hradec Králové nemá v úmyslu legalizovat squaty. Jakékoli aktivity v objektu jsou plně v kompetenci majitele a jsem rád, že se majitel hlásí k odpovědnosti za plánované zabezpečení proti neoprávněnému užívání. Jde o správný krok z hlediska prevence kriminality, ale také z hlediska prevence ochrany zdraví a životů. O blížícím se uzavření objektu budeme co nejdříve informovat naše partnery z řad poskytovatelů sociálních služeb, zejména těch, kteří se zabývají primárně cílovými skupinami osob bez domova a osob se závislostmi."

Holubí dům

Petr Macl, terénní pracovník Domu Matky Terezy, který provozuje Oblastní charita Hradec Králové, k tomuto místu uvedl: "Beznaděj. Když se půjdete podívat do Holubího domu (budova bývalé celnice poblíž terminálu hromadné dopravy, pozn. red.), dojdou vám slova. Tam uvidíte, co je závislost. Scházejí se tam narkomani, kteří berou tvrdé drogy. Myslím, že tam chodí i mladí lidé z „normálních“ rodin. Je to skutečně zmar. Následkem toho všeho je, že i poměrně mladí lidé, kteří v tom zůstanou zaseklí, časem začnou trpět demencí a mozek jim zmizí. Je tam vidět, jak mladí narkomani nemají vůli vůbec k ničemu, nejsou schopni si uspořádat ani zcela základní věci, jde jim jen o to dostat do sebe rozkoš. Všude jsou exkrementy a oni v tom žijí, milují se a spí."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…