Hradec Králové: Krytý plavecký bazén se opět otevře veřejnosti

28.07.2017 18:16

Po 12denní technologické odstávce se v sobotu 29. července veřejnosti opět otevře krytý 50m plavecký bazén. Až do konce srpna bude bazén otevřen v prázdninovém režimu, tedy pondělky a středy od 6.00 hod, úterky, čtvrtky a pátky od 8.00 hod. a víkendy od 10.00 hod. Zavírat se bude každý den ve 20.00 hod.

Hradec Králové: Krytý plavecký bazén se opět otevře veřejnosti
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jako každý rok byly během odstávky provedeny opravy a údržbářské práce, které nelze provádět, nebo jen velmi obtížně, při běžném provozu. Byly vymalovány veřejné prostory a vyčištěny prosklené stěny, proběhla oprava obkladů, dlažeb a spárování, kontrola vzduchotechniky, elektrorozvodů a pískových filtrů, čištění výměníků tepla a kalibrace chlorového zařízení. Proběhla i dezinsekce a celkový úklid objektu.

Jednou z větších akcí pak byla výměna nerezových krytů vpustí na dně bazénu. Dalším z větších projektů, který začal během odstávky a bude dokončen v průběhu srpna, je instalace klimatizace pro zasedací místnost.

Největším projektem letošní letní odstávky ale bezesporu byla výměna dosluhující vzduchotechnické jednotky na ohřev vzduchu v bazénové hale. Výběrové řízení na tuto zakázku s předpokládanou cenou 520 tis. Kč bylo vypsáno již na jaře letošního roku tak, aby ihned se začátkem odstávky mohly začít práce na samotné výměně. Nyní je již nová jednotka sestavena a probíhá instalace a konfigurace ovládacích programů.

Asi nejvíce viditelná změna pro návštěvníky pak bude úprava kanceláří a skladových prostor pro podnájemce (plavecké školy a kluby). Tato akce začala již o odstávce menšími stavebními úpravami a bude pokračovat až do konce září. Vzhledem k vznikajícím a zanikajícím subjektům působících na plaveckém bazénu byly provedeny změny v rozvržení kanceláří a skladů podnájemců, které budou lépe reflektovat zaměření jednotlivých spolků a klubů. Součástí těchto změn je i přesun kanceláří vedení plaveckého areálu do 2. NP v blízkostí zasedací místnosti.

Odstávka Aquacentra v Městských lázních je plánována až na září, a tak se celý areál až do konce prázdnin opět stává pro návštěvníky kompletně průchozí od Aquacentra přes 50m krytý bazén až po relaxační zónu Slunná loučka. Navštívit můžete i další sportovní areál provozovaný Správou nemovitostí Hradec Králové, letní koupaliště Flošna s wellness studiem a squashovými kurty.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…