Hradec Králové: Letní koupaliště na Flošně otevře v pátek 20. května

19.05.2022 11:07 | Tisková zpráva

Správa nemovitostí, která je provozovatelem koupaliště na Flošně v Hradci Králové, počítá se zahájením letošní sezóny v pátek 20. května.

Hradec Králové: Letní koupaliště na Flošně otevře v pátek 20. května
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Otevírací doba ve všední dny bude zatím od 10 do 19 hodin. K prodloužení otevírací doby dojde až podle dalšího vývoje počasí. Plavecký bazén bude vyhříván na teplotu 26–28° C. Vyhřívání rekreačního a dětského bazénu bude zahájeno při příznivé předpovědi počasí. Návštěvníci se budou moci těšit i na oblíbené ranní plavání od šesti hodin a ve vybraných dnech noční koupání od 21 do 23.30 hodin.

Novinkou letošní sezóny je instalace obřích digitálních hodin u plaveckého bazénu, které díky své velikosti uvidí návštěvníci z celého areálu. SNHK dokoupila i nová lehátka k bazénům.

Jak již bylo avizováno, ceny vstupného byly navýšeny průměrně o 20 korun. Některých druhů vstupného se zvýšení nedotklo, například děti do výšky 120 centimetrů budou mít i nadále vstup zdarma, nezvyšuje se ani cena nočního koupání. Základní vstupné pro dospělé na celý den je 170 korun, s čipovými hodinkami 145 korun. Děti od 120 centimetrů do 15 let, studenti do 26 let, senioři nad 62 let, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P zaplatí za celodenní vstupné 130 korun bez čipových hodinek, s hodinkami 105 korun. Snížené vstupné pro všechny kategorie platí odpoledne po 16. hodině.

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35903 lidí

Rodiny s minimálně dvěma dospělými návštěvníky a jedním platícím dítětem mají slevu 10 %. Vstup na jednu nebo dvě hodiny můžou využívat pouze majitelé čipových hodinek, pro dospělé je za 59 korun a dvouhodinové za 99 korun. Pro děti od 120 cm do 15 let, studenty do 26 let, seniory nad 62 let, držitele ZTP a ZTP/P je hodinové vstupné 49 korun a dvouhodinové 79 korun. Tento ceník platí pro všechny návštěvníky koupaliště bez rozdílu.

Koupaliště Flošna nabízí návštěvníkům padesátimetrový plavecký bazén, relaxační bazén s divokou řekou a s masážními lehátky, dětský bazén s minitobogány Kobra a dva velké tobogány, z toho jeden dušový, které obtéká líná řeka. Jedním z unikátních lákadel je adrenalinová skluzavka Jump. Pro děti je připraven dětský koutek se zastíněním, v němž jsou nejrůznější herní prvky. K aktivnímu pobytu na slunci si můžete užít dva kurty na plážový volejbal, nebo stolní tenis na vrchní terase. Všechny tyto atrakce jsou v ceně vstupného.

Návštěvníkům je k dispozici i restaurace Flošna. Během letní sezóny zajišťuje občerstvení jak pro návštěvníky koupaliště, tak i pro ostatní zákazníky bez nutnosti placeného vstupu do areálu.

Koupaliště Flošna je v provozu od roku 2010 a celkem ho navštívilo již 1 086 339 návštěvníků. Poslední dva covidové roky se projevily i na návštěvnosti koupaliště, loňskou sezónu navíc doprovázela také nepřízeň počasí. Věříme, že letošní sezóna bude mnohem příznivější.

Veškeré aktuální informace jsou pravidelně zveřejňovány na stránkách provozovatele ZDE a Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…