Hradec Králové: Lhotecká ulice bude uzavřena, udělají se nové chodníky a opraví silnice

03.03.2020 11:33

Část Lhotecké ulice v Malšově Lhotě bude od 23. března do 7. července z důvodů rekonstrukce neprůjezdná. V úseku od ulice K Břízkám po ulici Bělečská budou vybudovány nové chodníky a opraví se stávající silniční povrch krajské komunikace. Jedná se tak o pokračování rekonstrukce Lhotecké ulice, jejíž první část byla zahájena v létě loňského roku. Město do oprav chodníků, veřejného osvětlení, úpravy zeleně a dalších potřebných prací investuje celkem 10,7 milionu korun včetně DPH. Veškerá doprava bude z důvodu úplné uzavírky vedena po objízdných trasách.

Hradec Králové: Lhotecká ulice bude uzavřena, udělají se nové chodníky a opraví silnice
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Město zde zajišťuje nové chodníky, veřejné osvětlení, napojení dešťové kanalizace a sadové úpravy. Jedná se o pokračování další části první etapy, která probíhala ve Lhotecké ulici vloni v létě. Na této rozsáhlé rekonstrukci město spolupracuje s Královéhradeckým krajem, který zde zajišťuje mimo jiné potřebnou opravu silničního povrchu,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic. Uzavřená bude silnice v úseku od ulice K Břízkám, ale křižovatka s Lhoteckou ulicí zůstane průjezdná,  až po Bělečskou ulici, kde bude křižovatka s Lhoteckou ulicí neprůjezdná. V této uzavřené části se bude stavět chodník podél penzionu Villa Pavlína v délce 60 metrů, dále úsek oboustranného chodníku v délce 35 metrů včetně přechodu pro chodce u křižovatky s Akátovou ulicí. Vybuduje se přechod pro chodce včetně části chodníku v délce 15 metrů u křižovatky se Sadovou ulicí a pravostranný chodník včetně vjezdů v celkové délce 150 metrů.

Objízdná trasa bude vedena ulicemi Lhotecká, Úprkova, Gočárův okruh, Víta Nejedlého, Bratří Štefanů, Podhůrská a Stříbrná. Stejnou trasu bude využívat také MHD, kdy cestujícím budou nově sloužit dvě náhradní konečné zastávky. Jedna z nich bude zřízena v ulici Bělečská s názvem „Malšova Lhota“ a druhá bude k dispozici v ulici Úprkova pod názvem „Malšovice – zahrádky“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…