Hradec Králové: Magistrát od pondělí omezí provoz

10.10.2020 8:32

Opatření, která ve čtvrtek vyhlásila vláda, ovlivní provoz a režim fungování městských organizací. Již ode dneška je pro veřejnost uzavřený plavecký bazén a aquapark na Eliščině nábřeží, od příštího týdne se minimálně na čtrnáct dní uzavřou městská kulturní zařízení. Hradecký magistrát bude pro veřejnost otevřený pouze v pondělí a ve středu, v ostatní dny budou moci své záležitosti vyřídit klienti, kteří jsou již objednaní, neboť v těchto případech se omezení rozsahu úředních hodin podle příslušného usnesení vlády neuplatní. V mimořádném režimu budou podle vládních nařízení fungovat i městské základní a umělecké školy.

Hradec Králové: Magistrát od pondělí omezí provoz
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Magistrát města bude mít upravené úřední hodiny pouze pro osobní styk s klienty. „Všechny pracoviště magistrátu fungují a vykonávají své agendy v plném rozsahu. Veřejnost může v celé řadě případů s jednotlivými odbory komunikovat telefonicky, e-mailem nebo datovou schránkou,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek. Aby nedošlo k nepřiměřenému omezení práva klientů na veřejnou službu, magistrát využije výjimky z nařízení vlády, podle které úřední hodiny a osobní návštěvy na úřadě nastaví. „Budovy magistrátu budou otevřené v pondělí a ve středu od 7:30 do 17 hodin, abychom zvládli odbavit klienty především v agendách osobních dokladů, registru vozidel a živnostenského úřadu. Bude to vhodnější i z epidemiologického hlediska, kdy se přítomnost veřejnosti rozprostře do celého dne. V úterý, ve čtvrtek a v pátek pak budou moci na úřad chodit pouze lidé, kteří jsou již objednáni telefonicky nebo formou on-line registrace, popř. ti, kdo byli předvoláni nebo pozváni k jednání,“ vysvětluje tajemnice hradeckého magistrátu Markéta Bartušová.

Také hradecké městské školy od pondělí upraví svůj režim podle vládních nařízení. „Týká se to pouze druhých stupňů. Necháváme na ředitelích, jak ve svých školách třídy rozdělí a stanoví, která skupina bude příští týden doma na distanční výuce a která až v následujícím týdnu, a jak o tom budou informovat rodiče. Družiny fungují standardně, zrušené budou ale kluby a kroužky,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek. Minimálně na dva týdny se uzavře Dům dětí a mládeže Hradec Králové, městem zřizované základní umělecké školy budou muset zrušit veškerou skupinovou výuku. Ve dnech 26. a 27. října bude platit úplný zákaz školní docházky a na státní svátek ve středu 28. října pak navazují krátké podzimní prázdniny. Děti tak nepůjdou do školy celý poslední říjnový týden a veškerá školská zařízení budou kompletně uzavřena.

V pondělí se pro veřejnost uzavřou také městská divadla, filharmonie nebo budova Adalbertina, pro turisty pak Bílá věž či kostel v Jiráskových sadech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…