Hradec Králové: Město hodlá za šest milionů korun zrekonstruovat ulici v Roudničce

29.04.2015 10:41

Ulici v Roudničce, která doposud nemá v mapách oficiální název, hodlá město zrekonstruovat, a vyjít tím vstříc zdejším občanům, kteří po obnově už delší dobu volali. Nezpevněný úsek dlouhý zhruba 200 metrů se nachází na konci Roudničky a v následujících 12 měsících by se mohl stát důstojnou komunikací s dešťovou kanalizací a veřejným osvětlením.

Hradec Králové: Město hodlá za šest milionů korun zrekonstruovat ulici v Roudničce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jedná se o rekonstrukci komunikace, o níž dlouhodobě Roudničané stáli. Město v tuto chvíli na stavební práce vyčlenilo částku ve výši šesti milionů korun. „Dnes, tedy momentem schválení závěrečného účtu za uplynulý rok, je jasné, že se celý proces přípravy stavebních prací může díky uvolněným prostředkům posunout dál, konkrétně ke schválení zadávacího řízení na stavební práce. Pokud vše půjde dobře, může stavba, která potrvá několik měsíců, začít už v létě,“ prozrazuje náměstek primátora Jindřich Vedlich.

V úseku mezi ulicemi Roudničská a Zalomená je navržena dvoupruhová vozovka, která je rozdělená na pojížděný chodník s povrchem ze zámkové dlažby a na část určenou pro motorová vozidla s asfaltovým povrchem. Další úsek mezi ulicí Zalomenou a Horní bude sloužit jako vozovka jednopruhová, rozdělená opět na pojížděný chodník a na část určenou pro motorová vozidla. Součástí připravované stavební akce je rovněž dešťová kanalizace, která bude odvádět povrchové vody z komunikace, součástí bude i nové veřejné osvětlení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …