Hradec Králové: Město ocenilo talenty královéhradecké kultury 2018

17.04.2019 7:32

Dnes se ve velkém sále Adalbertina uskutečnil šestý ročník předávání cen „Talent královéhradecké kultury“. Během slavnostního večera získalo ocenění devět jednotlivců a čtyři kolektivy, které v loňském roce dosáhly mimořádných úspěchů a reprezentovali město na celostátních či mezinárodních přehlídkách.

Hradec Králové: Město ocenilo talenty královéhradecké kultury 2018
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město Hradec Králové takto každoročně oceňuje své nadějné umělce do 18 let, nominaci na titul Talent královéhradecké kultury doporučuje kulturní komise rady města, samotné udělení ocenění schvaluje zastupitelstvo.

"Chtěla bych velmi poděkovat všem, kteří těmto nadaným osobnostem vytvářejí zázemí a předávají jim zkušenosti. Tedy především rodičům a našim základním uměleckým školám či jejich soukromým učitelům. Věřím, že si od svých pedagogů vezmou to nejlepší a v budoucnu pomohou hledat, podporovat a rozvíjet talent u mladších generací, tak jako to dělali právě jejich učitelé," řekla náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová.

Mezi jednotlivci v hudebním a literárně dramatickém oboru titul získali Vojtěch Ernst (klarinet), Katarína Šlechtová (flétna), Amélie Linková (hoboj), Václav Spudil (hoboj) a Matěj Neumann (dramatik). Ve výtvarném oboru byli oceněni Barbora Jírová (design), Anna Křapková (design), Zuzana Mládková (výtvarné umění) a Kristina Tomková (kreslířka).

Z kolektivů byl oceněn orchestr Smiling String Orchestra, taneční skupina ZUŠ Habrmanova, Královéhradecký dětský pěvecký sbor Jitro a Dramatický klub prvního soukromého jazykového gymnázia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…