Hradec Králové: Město opraví malšovický nadjezd poničený autonehodou

15.07.2020 11:41

Jen co se vyřešila situace ohledně vlastnictví a celkových oprav nadjezdu v Malšovicích v Hradci Králové, musí město vydat další finance na nečekanou rekonstrukci. Řidič pod vlivem alkoholu, který před několika dny spadl s osobním vozidlem z malšovického nadjezdu, poškodil kovové zábradlí. Technické služby Hradec Králové jej sice zabezpečily, v následujících týdnech se ale ještě navíc postarají o jeho opravu.

Hradec Králové: Město opraví malšovický nadjezd poničený autonehodou
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Na posledním zastupitelstvu města jsme schválili dohodu mezi městem a krajem, v rámci níž se přihlásíme k vlastnictví nadjezdu a následně jej převedeme kraji. Dohoda zatím nebyla podepsána, plánujeme tak učinit během července. V tuto chvíli je tedy nadjezd de facto stále bez vlastníka,“ říká náměstkyně primátora pro správu městského majetku Věra Pourová. Dlouhotrvající situaci ohledně vlastnictví malšovického nadjezdu, kterou se podařilo vyřešit, zkomplikovala nehoda řidiče pod vlivem alkoholu, který nezvládl jízdu a zřítil se s autem z nadjezdu. Při nehodě bylo poškozeno kovové zábradlí, které v nejbližší možné době hradecké technické služby zabezpečily, vyřešit se ale musela jeho celková oprava. „Chceme, aby vše bylo dáno do pořádku co nejdříve, proto jsme se rozhodli tuto opravu zajistit a zaplatit. Technické služby projednávají s firmou a orgány státní správy další postup. Bude nutné provést částečnou uzavírku, jak pravděpodobně na nadjezdu, tak také pod ním, aby byla zajištěna bezpečnost projíždějících vozidel. Dále bude třeba řešit výrobu zábradelních dílů, samotná instalace je pak otázkou několika dní,“ doplňuje náměstkyně Pourová. Technické služby chtějí nadjezd opravit do konce letních prázdnin, a to z důvodu menší intenzity provozu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…