Hradec Králové: Město podpoří projekty, zaměřené na ekologii a péči o životní prostředí

11.02.2021 6:32

Čištění řek, podpora druhové rozmanitosti nebo výsadba nových stromů, takové projekty zaměřené na ekologii a rozvoj životního prostředí město podpoří v rámci svého dotačního programu. Rozděleno by mohlo být až jeden milion korun. Část dotací již schválila rada, další musí ještě na svém únorovém zasedání projednat zastupitelstvo.

Hradec Králové: Město podpoří projekty, zaměřené na ekologii a péči o životní prostředí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Jedná se zejména o podporu projektů, které se věnují činnostem jako je péče o přírodu, ekologická výchova nebo rozvoj zelených učeben. Dále podporujeme spolky, které se soustředí na rozvoj a obnovu zeleně. Z dalších konkrétních projektů navrhujeme podpořit také vznik jedinečné publikace Ptáci města Hradec Králové. Dále chceme navázat na nový a úspěšný projekt Podpora péče (nejen) o květinové záhony a zeleň na veřejném prostranství, za kterým stojí spolek Senioři Hradec Králové. Stejně tak jsme schválili dotaci na podporu hnízdění dutinových ptáků a netopýrů na území hradeckých městských lesů,“ říká náměstek primátora pro oblast životního prostředí Martin Hanousek.

Rada města v rámci dotačního programu na péči o životní prostředí a ekologické projekty schválila devět žádostí v celkové výši téměř 200 tisíc korun. Dotaci osmi dalším projektům musí ještě projednat hradecké zastupitelstvo. Celkově by měly dotace zaměřené na ekologické projekty a životní prostředí vyjít na více než na jeden milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…