Hradec Králové: Město pokračuje v obměně školního vybavení, zaměstnance čeká navíc finanční odměna

22.09.2021 14:51 | Tisková zpráva

Několikrát ročně přispívá město Hradec Králové základním školám na vybavení školních kuchyní a jídelen. Začátkem léta to bylo 1,5 milionu korun vyčleněných na pořízení konvektomatů a plynových kotlů, nyní se kuchyně vybaví novými myčkami na nádobí nebo pečícími pánvemi.

Hradec Králové: Město pokračuje v obměně školního vybavení, zaměstnance čeká navíc finanční odměna
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Celkově toto vybavení vyjde na necelý půl milion korun. Další finance v oblasti školství, celkem 176 tisíc korun, půjdou formou odměn školním zaměstnancům za výjimečný pracovní přístup.

„Do škol investujeme pravidelně, ať už se jedná o podporu vlastního vzdělání nebo úpravu materiálních nebo prostorových podmínek škol. V tomto případě se chystáme modernizovat další část zařízení ve školních kuchyních a jídelnách, které je již zastaralé nebo je nevyhovující. Do dalších šesti základních a mateřských škol budou pořízeny nové myčky, pečící pánve nebo kuchyňské roboty v celkové výši zhruba půl milionu korun,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Nové vybavení čeká základní školy Kukleny, Mandysova a Štefcova a mateřské školy Podzámčí, Lužická, Kampanova. Finanční prostředky ve výši půl milionu korun včera na svém zasedání schválili radní města.

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí

S obnovou gastro vybavení město začalo v loňském roce, kdy do této změny investovalo čtyři miliony korun. Další 1,5 milionu korun město v rámci této změny investovalo začátkem léta do nových konvektomatů a plynových kotlů.

Vedle výbavy do kuchyní se město chystá také finančně odměnit vybrané zaměstnance a pedagogy hradeckých základních a mateřských škol.

„Celkem 52 pracovníků dostane odměny za mimořádné pracovní nasazení během prázdnin, díky kterému bylo možné bezproblémově zahájit školní rok. Školám poskytneme finanční částku, kterou pak mezi zaměstnance rozdělí ředitelé,“ informuje primátor.

Odměny získají školní zaměstnanci například za koordinaci prací při letních rekonstrukcích, nezbytné úklidové a přípravné práce po rekonstrukcích a mimořádnou iniciativu s kladným přístupem k práci. Rozděleno mezi ně bude celkem 176 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…