Hradec Králové: Město přispěje na nákup koncertního křídla pro hradeckou filharmonii

26.05.2020 18:13

Město investuje necelé dva miliony do nákupu nového koncertního klavíru pro Filharmonii Hradec Králové. Na koupi hudebního nástroje se město finančně spolupodílí s Královéhradeckým krajem. Do hradecké Filharmonie má být koncertní křídlo umístěno během léta.

Hradec Králové: Město přispěje na nákup koncertního křídla pro hradeckou filharmonii
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Filharmonie Hradec Králové dosahuje skutečně obdivuhodných výkonů, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Jedná se o jeden z nejvýraznějších uměleckých celků ve městě a je pro Hradec Králové stejně tak symbolický jako společnost Petrof zabývající se výrobou klavírů a pianin. Je proto zcela přirozené, že opět došlo k propojení těchto dvou městských symbolů za přispění města a kraje,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Nový hudební nástroj od společnosti Petrof vyjde na téměř 3,9 milionu korun, kdy polovinu zafinancuje město Hradec Králové a druhou polovinu Královéhradecký kraj. Hradecká Filharmonie vlastní v současné době klavír značky Petrof, který byl pořízen před třiceti lety a svými technickými parametry již nesplňuje současné požadavky interpretů a dirigentů. „Toto poskytnutí dotace je zároveň jedním z prostředků naplňování deklarované podpory podnikatelů, kteří se potýkají s dopady způsobené nouzovým stavem, a to v rámci programu Antivirus,“ dodává primátor. Nové koncertní křídlo má být do hradecké Filharmonie dovezeno během následujících letních měsíců. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…