Hradec Králové: Město získalo dotaci na přeměnu dopravního terminálu u křižovatky Fortna

23.05.2022 14:51 | Tisková zpráva

polovině března letošního roku byla zahájena rekonstrukce přestupního terminálu a křižovatky Fortna pod schodištěm Bono publico v centru Hradce Králové, která se přemění na kruhový objezd. Město na tuto akci žádalo o dvě dotace.

Hradec Králové: Město získalo dotaci na přeměnu dopravního terminálu u křižovatky Fortna
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

U té na dopravní terminál má již rozhodnutí o poskytnutí dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Pokrýt by měla maximálně 21,1 milionu korun. Na rozhodnutí u druhé žádosti o dotaci město ještě čeká, přijít by mohlo během následujících letních měsíců. Rekonstrukce obou částí lokality celkem vyjde na 63,6 milionu korun včetně DPH, část financí se ale město snaží pokrýt z dotace.

„Na tuto investiční akci jsme žádali o dvě dotace, pokaždé do jiné oblasti stejného dotačního programu. Právě obměna terminálu bude podpořena z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím ITI Hradecko-pardubické aglomerace. Na základě rozhodnutí o poskytnutí dotace víme, že můžeme získat až 90 % způsobilých výdajů, což odpovídá zhruba 21 milionům korun,“ popisuje náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Žádost o dotaci na přeměnu křižovatky město podalo do Integrovaného regionální operačního programu v prosinci, rozhodnutí by mohlo přijít během léta.

V rámci rekonstrukce této lokality dojde k přeměně křižovatky Fortna na kruhový objezd, výraznou obměnou projde přestupní uzel městské a příměstské hromadné dopravy a upraví se také chodníky a cesty v okolí. Dokončena již byla dešťová kanalizace a proveden byl také nezbytný archeologický průzkum této oblasti. Nyní stavbaři dělají podloží vozovky a základy pro sloupy trolejového vedení. Vše by mělo být kompletně dokončeno v závěru letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…