Hradec Králové: Městské lesy začínají s prodejem vánočních stromků, kapři budou letos k dostání na více místech

06.12.2022 11:07 | Tisková zpráva

Více než dva tisíce stromků má společnost Městské lesy Hradec Králové připravené k prodeji, k dispozici jsou již nyní v hájovnách Marokánka a Zelený sloupek. Od 15. prosince bude jejich prodej zahájen na parkovišti u Orlice parku. Na stejném místě bude od 21. prosince zahájen i prodej Hradeckého kapra.

Hradec Králové: Městské lesy začínají s prodejem vánočních stromků, kapři budou letos k dostání na více místech
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Toho už městské lesy prodávají na sádkách u rybníka Datlík, pár dní před Vánoci bude k dispozici také před starou radnicí na Velkém náměstí, u Zeleného sloupku na Novém Hradci i obchodního centra Atrium. Stejně jako v předchozích letech bude možné kapra z městských rybníků objednávat také přes internet.

Začátkem prosince zahájila společnost Městské lesy Hradec Králové prodej stromků v hájovně na Marokánce, od dnešního dne pořídí občané stromek také u novohradecké hájovny Zelený sloupek. Na Marokánce jsou stromky k dostání denně od 8 do 16.30 hodin, u Zeleného sloupku bude v tomto čase otevřeno jen v pracovních dnech. V sobotu si sem pro stromky mohou zájemci přijet od 8 do 12 hodin a v neděli bude zavřeno.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

„Pokud někdo nechává pořízení vánočního stromku na později, může zavítat na nové místo, na parkoviště obchodního centra Orlice park. Tady bude prodej vánočních stromků zahájen 15. prosince,“ uvádí ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán. K dispozici jsou smrčky, borovice i jedle, a to do vyčerpání zásob. Borovička lesní přijde u hradeckých lesníků na 300 korun, za smrk ztepilý zájemci zaplatí 250 korun, borovice černá a smrk pichlavý stojí 400 korun. Jedle kavkazská vyjde na 600 korun a ostatní druhy jedlí stojí 500 korun. Ceny za stromek platí bez ohledu na jeho výšku.

S vánočními stromky si lidé budou moci u hradeckých lesníků pořídit také Hradeckého kapra, nachystáno mají zhruba dvanáct tun ryb z městských rybníků. K dispozici budou na pěti místech po městě. Prodej byl již zahájen na sádkách u rybníka Datlík. Od 21. prosince začne prodej na novém místě, a to na parkovišti u Orlice parku, stejně jako na dalších prodejních místech. Těmi jsou hájovna Zelený sloupek na Novém Hradci Králové, prostor u obchodního centra Atrium i před budovou staré radnice na Velkém náměstí čp. 1. Zájemci jej zde budou moci zakoupit do 23. prosince.

Stejně jako v předchozích letech bude možné objednávat kapra i přes internet. „Tuto akci jsme spustili před dvěma lety a setkala se s obrovským ohlasem veřejnosti. V loňském roce se nám prostřednictvím této služby podařilo rozvést téměř čtyři tuny ryb, což je třetina z celkového množství ryb, které máme na Vánoce připravené,“ říká ředitel Zerzán. Ryby na vánoční stůl je možné již teď objednávat na webové stránce www.hradeckykapr.cz. Zákazníci si zde mají možnost vybrat váhovou kategorii, počet kusů, datum doručení a způsob platby. Objednávky budou přijímány až do 19. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…