Hradec Králové: Mlžná brána má úspěch, do konce července přibudou další čtyři

20.07.2023 19:06 | Tisková zpráva

Začátkem července instalovaly technické služby Hradec Králové první mlžnou bránu na Slezské Předměstí u autobusové zastávky Alessandria. S ohledem na velmi pozitivní ohlas veřejnosti se město rozhodlo pořídit další čtyři. Do konce července přibudou na Malé, Riegrovo a Ulrichovo náměstí, a také ke Grandu. Cena jedné mlžné brány vyjde na téměř 150 tisíc korun včetně DPH.

Hradec Králové: Mlžná brána má úspěch, do konce července přibudou další čtyři
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Pořízení první mlžné brány, kterou jsme umístili u autobusové zastávky Alessandria, bylo pilotním projektem. Potřebovali jsme počkat na reakce veřejnosti, jestli bude o takovou formu ochlazení v horkých letních dnech zájem. Mlžná brána zaznamenala tak velký úspěch, že jsme se rozhodli pořídit další čtyři. Na vybraných místech v Hradci by měly být rozmístěny do 28. července,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický.

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41209 lidí

Mlžné brány budou, stejně jako v případě té první, instalovat Technické služby Hradec Králové. Občanům budou k dispozici na Malém, Riegrově a Ulrichově náměstí, a také u Grandu v blízkosti zastávky MHD na straně k ulici V Kopečku.

Mlžná brána je vyrobena z nerezové oceli, má jedenáct vodních trysek a funguje na tlačítko s časovačem 15 vteřin. Jedna vyjde na téměř 150 tisíc korun včetně DPH.

„Jedná se o další formu opatření, která pomáhají s ochlazením města v horkých letních dnech. Dalším takovým podobným příkladem jsou například mlhoviště, kterých najdou občané po celém městě jedenáct. Do budoucna bychom chtěli podobné typy opatření ještě rozšířit,“ dodává náměstek Vrbický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…