Hradec Králové: Mlžná brána má úspěch, do konce července přibudou další čtyři

20.07.2023 19:06 | Tisková zpráva

Začátkem července instalovaly technické služby Hradec Králové první mlžnou bránu na Slezské Předměstí u autobusové zastávky Alessandria. S ohledem na velmi pozitivní ohlas veřejnosti se město rozhodlo pořídit další čtyři. Do konce července přibudou na Malé, Riegrovo a Ulrichovo náměstí, a také ke Grandu. Cena jedné mlžné brány vyjde na téměř 150 tisíc korun včetně DPH.

Hradec Králové: Mlžná brána má úspěch, do konce července přibudou další čtyři
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Pořízení první mlžné brány, kterou jsme umístili u autobusové zastávky Alessandria, bylo pilotním projektem. Potřebovali jsme počkat na reakce veřejnosti, jestli bude o takovou formu ochlazení v horkých letních dnech zájem. Mlžná brána zaznamenala tak velký úspěch, že jsme se rozhodli pořídit další čtyři. Na vybraných místech v Hradci by měly být rozmístěny do 28. července,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický.

Mlžné brány budou, stejně jako v případě té první, instalovat Technické služby Hradec Králové. Občanům budou k dispozici na Malém, Riegrově a Ulrichově náměstí, a také u Grandu v blízkosti zastávky MHD na straně k ulici V Kopečku.

Mlžná brána je vyrobena z nerezové oceli, má jedenáct vodních trysek a funguje na tlačítko s časovačem 15 vteřin. Jedna vyjde na téměř 150 tisíc korun včetně DPH.

„Jedná se o další formu opatření, která pomáhají s ochlazením města v horkých letních dnech. Dalším takovým podobným příkladem jsou například mlhoviště, kterých najdou občané po celém městě jedenáct. Do budoucna bychom chtěli podobné typy opatření ještě rozšířit,“ dodává náměstek Vrbický.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…