Hradec Králové: Muzejní noc lákala návštěvníky i na Hučák

20.09.2021 12:18 | Tisková zpráva

Po covidových omezeních byla na začátku prázdnin konečně otevřena i Informační centra Skupiny ČEZ. A konečně se za přísných hygienických opatření konala i dlouho odkládaná Muzejní noc. Noční prohlídky Informačního centra Obnovitelných zdrojů v centru Hradce Králové v pátek 17. září 2021 opět přilákaly na stovky návštěvníků. Během páteční Královéhradecké Muzejní noci se zde vystřídalo 405 zájemců o historii a současnost krásné secesní budovy v centru Hradce a malé vodní elektrárny na řece Labi.

Hradec Králové: Muzejní noc lákala návštěvníky i na Hučák
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Královéhradecká Muzejní noc lákala návštěvníky bohatým programem, atraktivní otvírací dobou – od 18 do 24 hodin, a také vstupy zdarma. Krásně osvětlená historická budova malé vodní elektrárny Hučák s vedlejším infocentrem se společně s dalšími institucemi z řad galerií a muzeí staly hlavními cíli prohlídek.  Více jak čtyři stovky zájemců si prohlédlo budovu a malou vodní elektrárnu Hučák.

Po covidové pauze se Hučák otevřel návštěvníkům  na začátku letních prázdnin. Dezinfekce rukou u vstupu do infocentra, nasazené roušky, dodržování rozestupů a respektování pokynů průvodce, to vše se stále dodržuje.

A na co Hučák láká

Novinkou pro děti je krásný moderní dětský koutek, který kombinuje vzdělání se zábavou. Děti tam najdou edukativní stěnu, zkoušku vodivosti, fungování elektráren, obkreslovací led stůl s motivem elektrárny a skřítků Enerů, nabíjecí lavičku a lego stěnu.

A úplná novinka! Smart Guide – na Hučáku máme v rámci mobilního průvodce Smart Guide (aplikace na mobilu) nabízíme dva typy komentovaných audio tras, dlouhou a krátkou, které obě končí v našem Informačním centru.

Již v loňském roce jsme spustili virtuální realitu, kterou si při návštěvě můžete vyzkoušet. Nachystány jsou hned tři hry, ve kterých můžete složit Kaplanovu turbínu, strojovnu větrné elektrárny nebo správně poskládat energetický domeček. Pokud budete mít skvělý čas, Vaše jméno bude zapsáno na tabuli vítězů.

A pokud se návštěvníci řadí mezi vášnivé turisty, potěší je možnost zakoupit v infocentru zbrusu novou turistickou vizitku s vyobrazením elektráren. K prodeji jsou i výletní deníčky, kam se vizitky lepí. A v netradiční „knize návštěv“ pak mohou informovat prostřednictvím nápisu na nálepce a dát tak tip dalším, nově příchozím návštěvníkům. I nadále nabízíme turistické vizitky a deníky a turistické známky.

Informační centrum obnovitelných zdrojů Hučák v Hradci Králové

Infocentrum umístěné v historické secesní budově Malé vodní elektrárny Hučák v centru Hradce Králové poutavou formou představuje principy a možnosti energetických zdrojů založených na využití síly vody, větru, slunce, biomasy a geotermální energie, současně nabízí pohled a exkurzi v prostorách historické stoleté plně funkční malé vodní elektrárny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…