Hradec Králové: Muzejní noc můžete strávit na Hučáku

25.05.2017 13:04

Páteční Královéhradeckou Muzejní noc oslaví i malá vodní elektrárna „Hučák“ a Informační centrum Obnovitelných zdrojů v centru Hradce Králové. Nádherně osvětlená secesní budova bude lákat návštěvníky na noční prohlídky od 18 do 24 hodin v pátek 26. května 2017. Těšíme se na všechny zájemce o prohlídku.

Hradec Králové: Muzejní noc můžete strávit na Hučáku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Informační centrum Obnovitelné zdroje se znovu zařadilo do cyklu prohlídek již desátého ročníku Královéhradecké Muzejní noci. Letošního ročníku se zúčastní osm institucí z řad galerií a muzeí, do kterých bude vstup zdarma. Muzejní noc začíná v 18 hodin a končí úderem půlnoci.

Prohlídky do strojovny elektrárny začínají vždy v celou hodinu, poslední prohlídka je od 23 hodin. Prohlédnout si můžete i Infocentrum Obnovitelných zdrojů.

Zájemci budou moci navštívit malou vodní elektrárnu Hučák, která v roce 2012 oslavila 100 let od uvedení do provozu. Vedlejší informační centrum připravilo nejen pro malé návštěvníky, ale i pro dospělé interaktivní expozici obnovitelných zdrojů věnovanou výrobě elektrické energie. Informační centrum nabízí např. model tornáda, model využití solární energie a model využití síly větru. Návštěvníci budou moci shlédnout film Energie ze Šumavy v každou celou i půl hodinu. Sběratelé si budou moci zakoupit turistickou známku a turistickou vizitku či nálepku.

Kompletní program naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…