Hradec Králové: Muzejní noc můžete strávit na Hučáku

25.05.2017 13:04

Páteční Královéhradeckou Muzejní noc oslaví i malá vodní elektrárna „Hučák“ a Informační centrum Obnovitelných zdrojů v centru Hradce Králové. Nádherně osvětlená secesní budova bude lákat návštěvníky na noční prohlídky od 18 do 24 hodin v pátek 26. května 2017. Těšíme se na všechny zájemce o prohlídku.

Hradec Králové: Muzejní noc můžete strávit na Hučáku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Informační centrum Obnovitelné zdroje se znovu zařadilo do cyklu prohlídek již desátého ročníku Královéhradecké Muzejní noci. Letošního ročníku se zúčastní osm institucí z řad galerií a muzeí, do kterých bude vstup zdarma. Muzejní noc začíná v 18 hodin a končí úderem půlnoci.

Prohlídky do strojovny elektrárny začínají vždy v celou hodinu, poslední prohlídka je od 23 hodin. Prohlédnout si můžete i Infocentrum Obnovitelných zdrojů.

Zájemci budou moci navštívit malou vodní elektrárnu Hučák, která v roce 2012 oslavila 100 let od uvedení do provozu. Vedlejší informační centrum připravilo nejen pro malé návštěvníky, ale i pro dospělé interaktivní expozici obnovitelných zdrojů věnovanou výrobě elektrické energie. Informační centrum nabízí např. model tornáda, model využití solární energie a model využití síly větru. Návštěvníci budou moci shlédnout film Energie ze Šumavy v každou celou i půl hodinu. Sběratelé si budou moci zakoupit turistickou známku a turistickou vizitku či nálepku.

Kompletní program naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…