Hradec Králové: Na odbor dopravy pouze s on-line rezervací

16.10.2020 8:36

Od příštího týdne bude odbor dopravně správních agend hradeckého magistrátu odbavovat pouze klienty, kteří jsou objednaní přes on-line rezervaci na městském webu.

Hradec Králové: Na odbor dopravy pouze s on-line rezervací
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Úřad nyní upraví nabídku termínů pro objednání s ohledem na aktuální situaci a kapacitní možnosti jednotlivých agend. Klienti jsou v případě sjednané schůzky na konkrétní čas vyřizování průběžně a nevytvářejí se tak fronty, které jsou vzhledem k současné epidemiologické situaci rizikové jak pro návštěvníky úřadu, tak pro jeho zaměstnance.

„Odbor dopravy byl pro neobjednané klienty standardně otevřený čtyři dny v týdnu. Po nařízení vlády jsme museli tyto úřední hodiny omezit na pondělí a středu, poměrně logicky se v tyto dny na odboru dopravy vytvářely fronty klientů, kteří neměli on-line rezervaci a čekali, až na ně přijde řada. V případě objednání předem lidé přijdou na konkrétní čas, za pár minut jsou odbaveni a mohou prostory úřadu opustit,“ říká tajemnice hradeckého magistrátu Markéta Bartušová.

Na internetových stránkách města mají lidé možnost se na některé úkony magistrátu objednat a on-line rezervovat termín. Platná legislativa současně umožňuje některé agendy, které zajišťují odbory dopravy obecních úřadů, vyřizovat na jakékoli obci s rozšířenou působností v republice. Lidé tak výměnu řidičského průkazu či přepis automobilu nemusí řešit pouze na místně příslušném úřadě, ale mohou využít služeb jiného odboru dopravy, který je z pohledu vzdálenosti či vytíženosti dostupnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…