Hradec Králové: O stavbu odlehčovací služby Honkova projevily zájem čtyři firmy

03.02.2020 20:21

Dnes došlo k otevírání obálek s nabídkami, v příštím týdnu bude probíhat jejich detailní posouzení a hodnocení. Stavba by za příznivých podmínek měla být zahájena v dubnu letošního roku, s dokončením se počítá v průběhu příštího roku. Kapacita zařízení by měla dosáhnout až 35 lůžek.

Hradec Králové: O stavbu odlehčovací služby Honkova projevily zájem čtyři firmy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Dorazily čtyři nabídky, které jsou cenově poměrně vyrovnané. Na rozdíl od jiných zakázek zde nebyla zveřejněna předpokládaná cena, což se pozitivně odrazilo na výši nabídek,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic s tím, že v příštím týdnu bude probíhat detailní posuzování námitek. „Materiál bude projednávat rada města ještě v únoru a zastupitelé se jím budou zabývat 9. března. Poté poběží zákonná lhůta pro případné námitky. Předpokládáme, že v dubnu by mohla být zahájena realizace, předcházet tomu ale bude ještě podpis smlouvy a veškeré náležitosti spojené s předáním staveniště,“ dodává Bláha.

Odlehčovací služba je službou na přechodnou dobu poskytovanou osobám se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení. „Tímto projektem chceme podpořit rodiny, které se starají o své blízké. Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil. Jedná se v podstatě o zařízení, které představuje 24hodinovou pobytovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období. Prostory budou plně bezbariérové a uzpůsobené nejen vozíčkářům, ale i pro umístění trvale ležících klientů,“ řekl náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…