Hradec Králové: Od prosince do jara bude svoz bioodpadu jednou měsíčně

24.11.2017 11:33

Na základě podnětů obyvatel město zavede mobilní svoz bioodpadu nově i v zimních měsících. Doposud hnědé popelnice svozová firma odvážela pravidelně pouze od března do listopadu. Letos poprvé tak obyvatelé Hradce Králové mohou počítat s tím, že jednou měsíčně bude jejich bioodpad odvezený i v prosinci, v lednu a v únoru. Stejně jako u modrých popelnic na papír, které se také vyvážejí jednou za měsíc, si lidé mohou nastavit zasílání upozornění e-mailem, které jim den předem termín svozu připomene.

Hradec Králové: Od prosince do jara bude svoz bioodpadu jednou měsíčně
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Poslední klasický týdenní svoz bioodpadu proběhne v týdnu od 27. listopadu do 1. prosince. „Jelikož v zimním období je produkce biologicky rozložitelných odpadů nižší a jsou i jiné klimatické podmínky, budeme v období od prosince do března odpady z hnědých odvážet nádob pouze jednou měsíčně,“ vysvětluje Radek Sokol, ředitel Hradeckých služeb, které tuto službu pro město zajišťují. V následujících měsících budou termíny svozu bioodpadu následující:

  • PROSINEC 2017 - 50. týden od 11.12. – 15. 12. 2017
  • LEDEN 2018 - 2. týden od 8.1. – 12. 1. 2018 - včetně svozu vánočních stromků
  • ÚNOR 2018 - 6. týden od 5. 2. – 9. 2. 2018

Týdenní odvoz bude opět zahájen v týdnu od 26. února 2018. „Svozové trasy a svozové dny budou zachovány. Obyvatele žádáme, aby své nádoby zpřístupnili ve stejný svozový den a čas jako obvykle,“ doplňuje Sokol.

V rámci lednového termínu se budou současně svážet i vánoční stromky. Ty je potřeba umisťovat vedle svozové nádoby bez ozdob a jiných nečistot. Informace o termínech svozu budou uveřejněny také na webových stránkách společnosti. „Zájemci, kteří chtějí, abychom jim mimořádný termín svozu připomněli zasláním e-mailu, se mohou jednoduchým způsobem přihlásit na webu (ZDE). Nepotřebují k tomu žádný jiný údaj než e-mailovou adresu a zvolit ulici, o které chtějí být informováni. Všem registrovaným, kteří již v minulosti požádali o zasílání zpráv o termínech svozu papíru, pošleme informaci automaticky,“ upozorňuje ředitel na službu, která občanům usnadňuje orientaci v harmonogramech svozu odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…