Hradec Králové: Od prosince do jara bude svoz bioodpadu jednou měsíčně

24.11.2017 11:33

Na základě podnětů obyvatel město zavede mobilní svoz bioodpadu nově i v zimních měsících. Doposud hnědé popelnice svozová firma odvážela pravidelně pouze od března do listopadu. Letos poprvé tak obyvatelé Hradce Králové mohou počítat s tím, že jednou měsíčně bude jejich bioodpad odvezený i v prosinci, v lednu a v únoru. Stejně jako u modrých popelnic na papír, které se také vyvážejí jednou za měsíc, si lidé mohou nastavit zasílání upozornění e-mailem, které jim den předem termín svozu připomene.

Hradec Králové: Od prosince do jara bude svoz bioodpadu jednou měsíčně
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Poslední klasický týdenní svoz bioodpadu proběhne v týdnu od 27. listopadu do 1. prosince. „Jelikož v zimním období je produkce biologicky rozložitelných odpadů nižší a jsou i jiné klimatické podmínky, budeme v období od prosince do března odpady z hnědých odvážet nádob pouze jednou měsíčně,“ vysvětluje Radek Sokol, ředitel Hradeckých služeb, které tuto službu pro město zajišťují. V následujících měsících budou termíny svozu bioodpadu následující:

  • PROSINEC 2017 - 50. týden od 11.12. – 15. 12. 2017
  • LEDEN 2018 - 2. týden od 8.1. – 12. 1. 2018 - včetně svozu vánočních stromků
  • ÚNOR 2018 - 6. týden od 5. 2. – 9. 2. 2018

Týdenní odvoz bude opět zahájen v týdnu od 26. února 2018. „Svozové trasy a svozové dny budou zachovány. Obyvatele žádáme, aby své nádoby zpřístupnili ve stejný svozový den a čas jako obvykle,“ doplňuje Sokol.

V rámci lednového termínu se budou současně svážet i vánoční stromky. Ty je potřeba umisťovat vedle svozové nádoby bez ozdob a jiných nečistot. Informace o termínech svozu budou uveřejněny také na webových stránkách společnosti. „Zájemci, kteří chtějí, abychom jim mimořádný termín svozu připomněli zasláním e-mailu, se mohou jednoduchým způsobem přihlásit na webu (ZDE). Nepotřebují k tomu žádný jiný údaj než e-mailovou adresu a zvolit ulici, o které chtějí být informováni. Všem registrovaným, kteří již v minulosti požádali o zasílání zpráv o termínech svozu papíru, pošleme informaci automaticky,“ upozorňuje ředitel na službu, která občanům usnadňuje orientaci v harmonogramech svozu odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…