Hradec Králové: Od půlky září začne městskou jídelnu provozovat soukromník

14.08.2019 12:57

Podle květnového rozhodnutí zastupitelstva mělo město svoji ztrátovou jídelnu důchodců v Šafaříkově ulici uzavřít až poté, co bude vybrán nový nájemce. Toto městské zařízení však musí svůj provoz ukončit již na konci srpna, neboť z důvodu odchodu zaměstnankyň nebude po 23. srpnu schopné vydávat obědy.

Hradec Králové: Od půlky září začne městskou jídelnu provozovat soukromník
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Provoz jídelny bude přerušen ale jen na pár týdnů. Městu se podařilo najít nového nájemce, který provoz jídelny obnoví již v polovině září.

V květnu zastupitelé přijali usnesení, ve kterém rozhodli o zrušení městské organizace za předpokladu, že bude uzavřena nájemní smlouva se soukromým provozovatelem. „Toto rozhodnutí zastupitelstva vypadalo velmi vstřícně, ale zaměstnancům chyběl konkrétní termín ukončení provozu. Z důvodů trvající nejistoty nakonec došlo k tomu, že tři ze čtyř zaměstnankyň uzavřely s městem dohodu o ukončení pracovního poměru. Bylo tedy zřejmé, že provoz jídelny bude muset skončit dříve, a to 23. srpna. Definitivní zrušení nás čeká k poslednímu srpnu. Podařilo se nám ale všechno stihnout tak, že nový provozovatel by měl otevřít jídelnu už v polovině září, nemělo by tedy dojít k žádnému dlouhodobému omezení provozu. Nový nájemce bude mít zhruba dva až tři týdny na to zařídit se v novém prostoru,“ říká náměstek pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek s tím, že strávníky by měl navíc čekat větší výběr jídel: „Pro návštěvníky by měla být k dispozici na výběr čtyři jídla a cena jednoho oběda by měla vycházet na 70 korun.“ Zrušení městské jídelny bude ještě v posledním srpnovém týdnu projednávat hradecké zastupitelstvo.

Město zároveň hledá možnost uplatnění zbylých trvanlivých surovin z jídelny důchodců. „Komunikujeme s hradeckou potravinovou bankou, které chceme potraviny nepodléhající zkáze, jako jsou luštěniny, těstoviny, koření a podobně, věnovat. Společnost o dar projevila zájem,“ doplňuje vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Marek Šimůnek. Potraviny by tak mohly být z potravinové banky distribuovány do jídelen azylových domů a dětských domovů v Královéhradeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…