Hradec Králové: Odlehčovací služba Honkova by měla zahájit provoz koncem jara

15.01.2022 8:38 | Tisková zpráva

V Honkově ulici v Hradci Králové je téměř dokončena stavba budovy odlehčovací služby, která se stane brzy sídlem městem založené organizace Sociální služby města Hradec Králové. Provoz by společnost měla zahájit během prvního pololetí letošního roku. V současné době se řeší dodávky interiérů.

Hradec Králové: Odlehčovací služba Honkova by měla zahájit provoz koncem jara
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Máme teď několik měsíců na to, abychom se připravili na zahájení provozu nové organizace Sociální služby města Hradec Králové. Dokončujeme práce na vybavení interiérů, chybí nám poslední výběrové řízení na dodavatele IT, jinak již máme vše zajištěno. Máme vysoutěžené dodavatele kolejnicového systému, který pomůže zajistit přesun imobilních klientů, dále pečovatelských lůžek, kancelářského nábytku nebo nastavitelné vany s bočním vstupem. V rámci dodávky čalouněného a zahradního nábytku pořizujeme křesla a několikamístné sedací soupravy, a také zhruba šest desítek kusů nábytku na terasu a balkon, celkem za více než 1,1 milionu korun,“ uvádí primátor města Alexandr Hrabálek.

Do budovy se bude moci nový nábytek a vybavení instalovat již od druhé poloviny března. V budově odlehčovací služby jsou nyní kompletně dokončeny práce na střeše a fasádě, hotová jsou sociální zařízení i výmalby.

„V interiérech jsou to už skutečně drobnosti, které ještě stavební firma dodělává. Montují se zde posuvné dveře, dodělávají se podlahové krytiny. Máme v podstatě téměř hotovo, během jara tak budeme moci řešit kolaudaci,“ uvádí náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. U venkovních úprav bude třeba ještě dodělat zbytek dlažby u vjezdu.

Odlehčovací služba je pobytové zařízení, kam mohou rodiny přechodně umístit své blízké, osoby se zdravotním postižením nebo seniory, kteří vyžadují 24hodinovou péči. Tímto projektem chce město právě tyto rodiny podpořit a poskytnout klientům důstojné zázemí. Prostory budovy odlehčovací služby budou vybaveny kvalitním zařízením a budou plně bezbariérové a uzpůsobené nejen vozíčkářům, ale i pro umístění trvale ležících klientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…