Hradec Králové: Přes čtyři miliony korun poskytne město na rozvoj a údržbu sportovišť

01.04.2021 9:38

Ačkoliv je nyní sportování v Hradci Králové kvůli pandemii omezeno, mohou provozovatelé sportovišť zatím pracovat na jejich rozvoji a údržbě. V tom jim pomůžou také městské dotace, zastupitelé rozhodli o podpoře 23 akcí více než 4,16 miliony korun. Dojít by mělo například na údržbu sportovišť, opravu stávajících prvků nebo nákup nového vybavení.

Hradec Králové: Přes čtyři miliony korun poskytne město na rozvoj a údržbu sportovišť
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Dotace město poskytlo z Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů. „Takové dotace na podporu sportovních klubů a jejich zázemí jsou pravidelným vyjádřením podpory ze strany města směrem k těmto subjektům. V Hradci Králové má vedle hokeje, fotbalu a basketbalu samozřejmě místo také řada dalších sportů, které si zaslouží naši pozornost, jako jsou třeba tenis a atletika či vodní sporty,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Jedny z nejvyšších dotací získají například TJ Sokol Hradec Králové na zastřešení tribuny a hlasatelny či úpravu šaten nebo Tenis – centrum STJ HK, kterou využijí na generální rekonstrukci a výměnu povrchů devíti antukových kurtů. „Jednou z dalších je také dotace ve výši 750 tisíc korun pro TJ Slavia, kterou město poskytne na výměnu vodovodního řadu v severní části haly,“ doplňuje primátor. Celkem město mezi 23 investičních i neinvestičních akcí rozdělí více než 4,16 milionů korun. Ke stavebním a dalším úpravám by mělo na sportovištích dojít během tohoto nebo příštího roku.

Vedle rozvoje a údržby sportovišť město podporuje také sportovní reprezentanty. V rámci Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů se město chystá podpořit také například Královéhradecký volejbalový svaz dotací ve výši 80 tisíc korun, kterou má svaz využít na projekt 100 let českého volejbalu v Hradci Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…