Hradec Králové: Pro osobní doklady v úterý a ve čtvrtek do pěti

06.05.2012 20:07

Citelně více klientů začalo v těchto předsezónních dnech navštěvovat správní odbor hradeckého magistrátu.

Hradec Králové: Pro osobní doklady v úterý a ve čtvrtek do pěti
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Kvůli blížícím se prázdninám zde většinou žádají o nové cestovní doklady. Zejména pro potřeby mimohradeckých obyvatel úřad navíc vyčlenil i tři květnová sobotní dopoledne a pro neutuchající zájem se bude žadatelům věnovat v úterý i ve čtvrtek do pěti hodin odpoledne. Tímto opatřením, které vejde v platnost 15. května a potrvá do konce června, se úřad snaží uspokojit občany a zkrátit čekací doby.

„Mimohradeckým občanům bychom rádi vyšli vstříc tři sobotní dopoledne, 12., 19. a 26. května, kdy budeme v omezeném režimu odbavovat zejména ty klienty, jimž časové možnosti nedovolí přijít v týdnu,“ upřesňuje vstřícné kroky nad rámec běžné pracovní doby Ľudmila Ducháčová, vedoucí správního odboru Magistrátu města Hradec Králové. Upozorňuje zájemce, že číselná řada na každé ze tří sobotních dopoledních směn, bude možná už brzy ráno v daný den vyčerpána. „Z toho důvodu apelujeme na klienty, aby se dostavili zejména ti, kteří doklad nutně potřebují a nemohou se na úřad dostavit v pracovní dny,“ dodává Ľudmila Ducháčová.

S přicházející letní sezónou výrazně přibylo žadatelů o cestovní doklad, a tím došlo k prodloužení čekacích dob, popřípadě k předčasnému vyčerpání kapacity čísel pro daný den, i pro žadatele o občanský průkaz. Například v březnu bylo na správním odboru na pěti plně vybavených přepážkách obslouženo téměř pět tisíc klientů.

„Od poloviny května budeme k dispozici pro klienty navíc od pondělí do čtvrtka denně do pěti hodin odpoledne. Před letní turistickou sezónou přichází více lidí každoročně a doufáme, že tímto krokem zkrátíme čekací doby,“ informuje Ľudmila Ducháčová o další novince, jejíž náklady hradí plně magistrát.

K zásadnímu navýšení počtu klientů, kteří na magistrát nyní přicházejí se žádostmi o osobní doklad z jedenaosmdesáti okolních obcí, došlo kvůli nové legislativě platné od prvního ledna. V souvislosti s přesně stanovenými pravidly na odbavovací kabiny ze strany ministerstva do této chvíle magistrát vynaložil ze svého rozpočtu více než osm set tisíc korun. Další finanční prostředky magistrát vynaloží na mzdy pracovníků. Případné rozšíření počtu odbavovacích kabin záleží na rozhodnutí Ministerstva vnitra České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…