Hradec Králové: Rezidenti o parkování během adventu nepřijdou

09.12.2022 7:32 | Tisková zpráva

Letos poprvé se vánoční trhy v Hradci Králové uskuteční na Velkém náměstí namísto Masarykova. Probíhat budou od 9. do 23. prosince, doplňovat je bude bohatý kulturní program i zážitkový prostor pro děti a rodiče. Spolu s trhy bude na Velkém náměstí omezeno parkování pro hosty, rezidenti o svá místa v uličkách v blízkosti náměstí nepřijdou. Návštěvníci budou moci k parkování využívat nedaleké parkovací domy či plochy. K dispozici bude také autobusová zelená linka, která bude pro všechny cestující na náměstí zajíždět zdarma.

Hradec Králové: Rezidenti o parkování během adventu nepřijdou
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Vzhledem k tomu, že se na Velké náměstí přesunuly vánoční trhy, muselo dojít k omezení parkování na celé jeho ploše. To se ovšem týká pouze návštěvníků, kteří byli zvyklí při návštěvě historického centra odstavit vozidlo na placené ploše. Nyní budou moci využívat nedaleké parkovací domy, buď pod pivovarem nebo Jana Gayera, kde je parkování levnější a odkud lze pohodlně na náměstí dojít pěšky. Návštěvníci trhů pak mohou zdarma parkovat i na ploše před koupalištěm Flošna,“ popisuje primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová. Omezení parkování by se nijak nemělo dotknout rezidentů, kteří na Velkém náměstí či v jeho okolí bydlí. „Rezidenti mají na svá parkovací místa vydány parkovací karty a tato místa zůstanou zachována,“ doplňuje primátorka. Na parkování budou během konání vánočních trhů dohlížet městští strážníci.

Na Velkém náměstí budou moci na nezbytně nutnou dobu zastavovat vozidla, která na trhy dopravují seniory nebo osoby tělesně postižené. Dále budou smět na náměstí zastavovat vozidla zásobování, a to pouze ve vybraných časech. Průjezd náměstím je dočasně nastaven v jiném režimu, než na jaký jsou lidé zvyklí. Jediná cesta povede kolem Nového Adalbertina, katedrály sv. Ducha, ulicí Rokitanského až do ulice V Kopečku.

Návštěvníci Vánočních trhů se budou moci na Velké náměstí pohodlně dostat také prostřednictvím autobusové zelené linky. Nastoupit a vystoupit bude možné na zastávkách Velké náměstí, Adalbertinum, Muzeum, Ulrichovo náměstí, Střelnice, Centrál a Magistrát. Linka bude jezdit od 10 do 17:30 hodin s výjimkou 23. prosince, kdy z Velkého náměstí odjíždí poslední elektrobus v 15 hodin. Linku budou moci cestující využívat zdarma. Jízdní řád a přesnou trasu linky naleznou cestující na webových stránkách Dopravního podniku města Hradce Králové ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…