Hradec Králové: Školy musí zajistit žákům na prezenční výuce stravování

12.04.2021 18:35

Do hradeckých základních a mateřských škol se na základě rozvolňování vládních opatření vrátila část dětí. Nově mohou prezenční výuku navštěvovat předškolní děti a žáci na prvním stupni.

Hradec Králové: Školy musí zajistit žákům na prezenční výuce stravování
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stejně tak mohou do škol chodit na prezenční výuku děti rodičů pracujících ve složkách integrovaného záchranného systému nebo pedagogů zajišťujících výuku. Již před návratem byli žáci rozděleni do dvou skupin, které se ve školách střídají. Děti pak budou ve školách ještě dvakrát týdně testovány na onemocnění covid-19.

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

„Rozhodně vítáme, že se mohou děti vracet do škol. Doufáme, že díky opatrnosti, se kterou ředitelé a pedagogové hradeckých škol přistupují k přítomnosti žáků na půdě školy, nebude docházet k šíření onemocnění covid-19. Držet situaci pod kontrolou pomůže také testování žáků na koronavirus, které bude probíhat v areálech škol dvakrát týdně,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Testovat se nemusí děti, které prodělaly nemoc covid-19 a od pozitivního testu neuplynulo více než 90 dní. Tuto skutečnost je třeba dokládat potvrzením od lékaře či hygienické stranice. Podrobnější informace naleznou rodiče na stránkách jednotlivých škol.

V minulém týdnu byly děti navštěvující první stupeň základní školy rozděleny do skupin, které se postupně budou ve školách střídat. Žáci musí mít po celou dobu přítomnosti v budově školy nasazenou ochranu dýchacích cest. Dětem na prezenční výuce může být také poskytnuta možnost využití družiny, její provoz má nastavený každý škola zvlášť. Všechny školy jsou také povinné zajistit žákům na prezenční výuce stravování. Žáci, kteří nebudou daný týden přítomni ve školách, se budou vzdělávat online formou z domova.

Město Hradec Králové je zřizovatelem 17 základních a 33 mateřských škol. Otevřené jsou pro všechny děti prvního stupně, předškolní děti a děti vybraných pracovníků například integrovaného záchranného systémů, pedagogického sboru aj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…