Hradec Králové: Stadion pro výcvik a požární sport dostane novou tribunu

06.05.2020 10:13

Další etapa rekonstrukce stadionu by měla být hotova na podzim, finančně ji podpořil Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

Hradec Králové: Stadion pro výcvik a požární sport dostane novou tribunu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Sportovce na stadionu pro výcvik a požární sport, který se nachází v Hradci Králové mezi ulicemi Brněnská, Botanická a 17. listopadu, nahradí na čas opět stavaři. HZS Královéhradeckého kraje zahájí počátkem května další etapu rekonstrukce sportoviště. „Během této etapy bude postavena nová tribuna, která vyroste v těsném sousedství současného zázemí a v jejích útrobách bude prostor pro skladování překážek. Dále se dokončí zpevněné plochy areálu a budou vybudovány i studny pro závlahu hřiště,“ popsal ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. František Mencl. Staveniště si zhotovitel převzal v pondělí 4. 5. 2020, hotovo by mělo být nejpozději do 24 týdnů.

Náklady na tuto etapu rekonstrukce jsou asi 13,9 milionu korun. Akce je spolufinancována z finanční dotace Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové, oba subjekty přispěly po čtyřech milionech korun. Zhotovitelem stavby je firma MATEX HK s.r.o.

HZS Královéhradeckého kraje začal za podpory města a kraje rekonstruovat stadion stadionu pro výcvik a požární sport v červenci 2015. Sportoviště dostalo za tu dobu parametry, které splňují přísné standardy pro konání soutěží republikového i mezinárodního formátu. V rámci předchozích etap byly například zrekonstruovány čtyřdráhová cvičná věž, komunikace, část zpevněných ploch a sportoviště. Klasická škvára byla na běžeckém oválu vyměněna za umělý povrch. Zrekonstruovány byly také všechny sítě na stadionu, areál byl odvodněn a vyměněna byla část oplocení, včetně nových vjezdových bran. Dále vzniklo zázemí nejen pro sportovce, ale také rozhodčí a zdravotníky.

Stadion slouží k výcviku profesionálních i dobrovolných hasičů, k dispozici je také příslušníkům Policie ČR, Armády ČR, případně studentům a žákům škol v okolí sportoviště. Pořádají se zde pravidelné soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů, mimo jiné je dějištěm jedné z nejstarších soutěží v požárním sportu v České republice – Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v disciplínách požárního sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…