Hradec Králové: Stavba odlehčovací služby v Honkově ulici pokračuje podle plánu

14.05.2021 14:51

Před rokem byla v Honkově ulici zahájena stavba odlehčovací služby, za kterou město zaplatí více než 96 milionů bez DPH. Samotné stavbě ještě předcházely demoliční práce na starém objektu, který se zde nacházel.

Hradec Králové: Stavba odlehčovací služby v Honkově ulici pokračuje podle plánu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Nyní je již hotová hrubá stavba a pracuje se na vnitřních rozvodech elektroinstalací, vody, topení a vzduchotechniky a byly zahájeny práce na vnitřních i venkovních omítkách. Dokončení stavby se očekává podle plánu na podzim letošního roku, odlehčovací služba by pak měla zahájit svůj provoz začátkem příštího roku.

„Práce na stavbě budovy odlehčovací služby Honkova zatím pokračují podle stanoveného harmonogramu. Než bude stavba dokončena, snažíme se zajistit vše potřebné kolem. Nyní čekáme na dodávku závěsného systému pro přesun imobilních klientů. Zároveň máme vypsané výběrové řízení na nákup pečovatelských lůžek, speciálních matrací, nočních stolků a evakuačních podložek. Další výběrová řízení nás budou ještě čekat během léta,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Město se v následujících měsících chystá zajistit také dodávku vybavení společných vnitřních prostor a také techniky a vybavení kuchyně. Město má již od února také zajištěného provozovatele odlehčovací služby, kterým bude nová organizace Sociální služby města Hradec Králové. „Správní rada tohoto ústavu již zahájila svoji činnost, například se podílela na zadání pro výběrová řízení na speciální vybavení vnitřních prostor,“ dodává primátor. Odlehčovací služba zahájí svou činnost začátkem příštího roku.

Samotná stavba, která byla zahájena v květnu v loňském roce, zatím pokračuje podle plánu. Město zde už proinvestovalo více než 41 milionů korun. „V současné době ukončujeme práce na osazení venkovních výplní otvorů a byly zahájeny práce na venkovních fasádách. V rámci vnitřních prací jsou téměř dokončeny zděné příčky. Již jsou hotovy také páteřní rozvody elektroinstalace, vzduchotechniky, vody a topení. Nyní se připravujeme na realizaci betonových podlah, provádíme vnitřní omítky a brzy zahájíme práce na areálových komunikacích,“ říká Aleš Fišer, technický vedoucí oblasti za společnost STRABAG, která je zhotovitelem stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…