Hradec Králové: Ve funkci určeného zastupitele bude pokračovat Adam Záruba

26.01.2023 18:35 | Tisková zpráva

Hradecké zastupitelstvo rozhodovalo o obsazení funkce určeného zastupitele, který s odborem hlavního architekta magistrátu města bude pracovat na dokončení územního plánu. Již podruhé byl zvolen Adam Záruba, nynější náměstek primátorky města pro oblast územního plánování, který funkci určeného zastupitele vykonával již poslední dva roky.

Hradec Králové: Ve funkci určeného zastupitele bude pokračovat Adam Záruba
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Rád bych navázal na dosavadní práci, aby co nejdříve mohlo dojít k vydání nového územního plánu. Nyní je v takové fázi, ve které probíhají úpravy návrhu pro opakované veřejné projednání, k tomu by mělo dojít během letošního léta,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast územního plánování a nově zvolený určený zastupitel Adam Záruba.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42147 lidí

Úkoly určeného zastupitele stanovuje stavební zákon pro každou část procesu pořízení územního plánu. Jedná se zejména o spolupráci s pořizovatelem při vyhodnocení projednání, kdy s ohledem na veřejné zájmy hájí zájmy obce. „Po opakovaném veřejném projednání bude následovat jeho vyhodnocení. Mým cílem je zajistit, aby vše proběhlo bez problémů a co možná nejrychleji,“ doplňuje Záruba.

Tvorba územního plánu v Hradci Králové probíhá od roku 2010. Jeho pořizovatelem je odbor hlavního architekta Magistrátu města Hradec Králové, který je pověřen výkonem činností příslušného úřadu územního plánování. Zhotovitelem je Autorské sdružení Tomáš Vymetálek Architects a architekt Patrik Kotas. Pořizování územního plánu upravuje stavební zákon. S případnými dotazy v rámci tvorby nového územního plánu se mohou občané obracet na odbor hlavního architekta magistrátu města.

Nový územní plán přinese možnost rozvoje města ve všech jeho složkách. Vytváří podmínky pro rozvoj dopravní a technické infrastruktury, občanské vybavenosti a zohledňuje ochranu přírody a krajiny, zejména v chráněných lokalitách. Rozvojové plochy pro bydlení jsou navrženy v přiměřeném a udržitelném rozsahu v každé městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…