Hradec Králové: Začíná prodej vánočních stromků, kapři budou k dostání i přes internet

30.11.2021 17:06 | Tisková zpráva

Hradečtí lesníci už mají připraveny přibližně tři tisíce vánočních stromků, jejich prodej zahájí začátkem prosince v hájovnách Marokánka a Zelený sloupek. Stejně jako v loňském roce budou pár dnů před Vánoci prodávat také kapry, přičemž k dispozici budou na čtyřech místech ve městě i na internetu.

Hradec Králové: Začíná prodej vánočních stromků, kapři budou k dostání i přes internet
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Společnost Městské lesy Hradec Králové zahájí prodej stromků 1. prosince v hájovně na Marokánce a od 6. prosince také u novohradecké hájovny Zelený sloupek. K dispozici budou smrčky, borovice i jedle, a to do vyčerpání zásob. Na Marokánce budou stromky k dostání denně od 8 do 16.30 hodin, u Zeleného sloupku bude v tomto čase otevřeno jen v pracovních dnech. V sobotu si sem pro stromky mohou zájemci přijet od 8 do 12 hodin, v neděli bude zavřeno. Borovička lesní přijde u hradeckých lesníků na 290 korun, za smrk ztepilý zájemci zaplatí 250 korun, borovice černá a smrk pichlavý stojí 450. Jedle kavkazská vyjde na 600 korun a ostatní druhy jedlí stojí 500 korun. Ceny platí za stromek bez ohledu na jeho výšku.

Zhruba dvanáct tun ryb z městských rybníků bude připraveno k prodeji až několik dní před Vánoci, od 21. do 23. prosince. Zájemci, kteří si budou chtít kapra zakoupit na místě, mohou navštívit čtyři prodejní místa – u hájovny Zelený sloupek na Novém Hradci Králové, u obchodního centra Atrium, před budovou staré radnice na Velkém náměstí čp. 1 a na sádkách u rybníka Datlík. U Zeleného sloupku se budou ryby před Vánoci prodávat od 8 do 16 hodin, na zbývajících místech od 9 do 17 hodin. Kilogram kapra bude společnost Městské lesy Hradec Králové prodávat za 110 korun.

Hradeckého kapra si budou moci zájemci objednat také přes internet. „Jedná se o poměrně novou akci, kterou jsme poprvé spustili v loňském roce a rozhodně se osvědčila. Během minulých Vánoc jsme rozvezli více než 3,5 tuny ryb. Počítáme, že letos by zájem mohl být o trochu větší, proto jsme posílili rozvozová auta i zajistili více kaprů,“ říká ředitel hradeckých městských lesů Milan Zerzán. Hradecké kapry bude možné objednávat od 1. do 19. prosince přes webové stránky www.hradeckykapr.cz. „Zákazníci si budou moci vybrat váhovou kategorii, počet kusů, datum doručení a způsob platby. Platit bude možné kartou nebo hotově při převzetí,“ doplňuje ředitel Zerzán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…