Hradec Králové: Závody horských kol změní dopravu i trasy linek MHD v centru

25.09.2018 17:32

Tento pátek se v centru Hradce Králové pojede tradiční exhibice horských kol Gočárovy schody. Závod se uskuteční ve státní svátek, kdy je hustota dopravy nižší než v běžný pracovní den, i tak musí řidiči a obyvatelé města počítat s dopravním omezením a změnami na linkách hradecké MHD na vnitřním městském okruhu.

Hradec Králové: Závody horských kol změní dopravu i trasy linek MHD v centru
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Změny se budou týkat pouze dne samotného závodu, tedy pátku 28. září. Pro řidiče bude platit zákaz vjezdu do ulice Komenského od ulice Na Kropáčce k zimnímu stadionu, do ulice ČSA v části od ulice v Kopečku po ulici Chmelova. Dále bude uzavřena levá část Velkého náměstí, část ulice Karla Tomana a ulice V Kopečku. Aby se řidiči mohli dostat na Velké náměstí a přilehlých ulic a zpět, bude v tento den ulice Mýtská obousměrná. Objízdné trasy budou pro řidiče vyznačeny po místních vedlejších komunikacích. Zároveň bude uzavřené i parkoviště u zimního stadionu, fanoušci hradeckého hokeje tak budou muset cestou na páteční zápas své automobily zaparkovat například na parkovišti u koupaliště Flošna nebo u hradecké univerzity v areálu na soutoku, odkud lze pohodlně dojít pěšky přes lávku přes Orlici.

V pátek odpoledne budou jezdit jinak i některé linky MHD. V obou směrech nebudou zajíždět na zastávky Adalbertinum, Komenského a Zimní stadion, ve směru do centra nebude v provozu zastávka Heyrovského. Nová náhradní zastávka bude u budovy krajského soudu, kde zastaví všechny projíždějící linky. Linky, které jezdí z Ulrichova náměstí k Adalbertinu, pojedou přes zastávku Muzeum. Linky, které jezdí po vnitřním městském okruhu ulicemi ČSA nebo Komenského k zimnímu stadionu, budou trasu objíždět přes zastávku u koupaliště Flošna a druhý městský okruh.

Kompletní změny v MHD najdete ZDE.

Vše k závodům Gočárovy schody je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…