Hradec Králové: Ze „schodů do nebe“ vznikne moderní kongresový hotel ALDIS

25.08.2019 8:38

Po více než 30 letech nahradí panelákové „schody do nebe“ u Aldisu moderní kongresový hotel, inspirovaný prvorepublikovou architekturou. Hotel bude mít šest nadzemních a jedno podzemní podlaží, které bude vybaveno technickou infrastrukturou pro chod hotelu a zázemím pro jeho zaměstnance.

Hradec Králové: Ze „schodů do nebe“ vznikne moderní kongresový hotel ALDIS
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Při vstupu do hotelové recepce návštěvníky uvítají zlatavé barvy v kombinaci se dřevem. Teplé tóny s jednoduchou grafikou je přenesou do období secese. Stravování bude zajištěno v 1. nadzemním podlaží v hotelové restauraci pro více jak sto hostů.

Hotel ALDIS nabídne od 3. do 6. nadzemního podlaží přes 100 komfortních pokojů. Všechny tyto pokoje budou splňovat mezinárodní požadavky pro 4* ohodnocení.

Elegantní prostory v kombinaci se stylovým ubytováním budou tím pravým místem pro pořádání firemních a společenských akcí. Kapacita velkého kongresového sálu je plánovaná až na 200 osob.

Hotelový salónek v 6. nadzemním podlaží bude plně vybavený audiovizuální technikou s možností odpočinku na vyhlídkové terase s výhledem do přírody a na historickou část města. Současný objekt „schody do nebe“ byl navržen pro někdejší Krajskou odborovou radu. Začal se stavět v roce 1986 a od roku 1988 sloužil jako zázemí a ubytovna pro dělníky. V roce 1992 byl zakonzervován.

Současný objekt se odstraňuje a zůstane pouze nosný systém. Dokončení stavby je plánováno na rok 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…