Hradec Králové: Ztráty letošního Rock For People pokryje částečně město

05.09.2012 13:06

Extrémní počasí začátkem července nezpůsobilo pouze mnohamilionové škody na královéhradeckých lesních porostech, ale významně v tu chvíli zasáhlo i do scénáře světově známého festivalu Rock For People, který se dostal do červených čísel. Pořadatelé požádali hostitelské město Hradec Králové o finanční injekci. Radní města vyšli pořadatelům vstříc a schválili částku ve výši jednoho milionu korun, konečné slovo v této věci budou mít zastupitelé koncem září.

Hradec Králové: Ztráty letošního Rock For People pokryje částečně město
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ke zcela výjimečnému kroku přiměla radní města dlouhodobá, úzká a hlavně lety prověřená dobrá spolupráce s pořadateli nadnárodního festivalu Rock For People, kteří požádali město o finanční pomoc za účelem částečného pokrytí škod a ztrát letošního osmnáctého ročníku.

„Se zástupci festivalu jednáme o této formě pomoci už pár týdnů. Doložená fakta a přehled ztrát způsobených počasím přesvědčil radní o tom, aby alespoň částečně pomohli sanovat tuto újmu. Konání dalších ročníků festivalu by tímto letním rozmarem počasí bylo ohroženo,“ uvedl krátce po hlasování Josef Krofta, náměstek primátora s gescí pro kulturu a cestovní ruch.

„Pevně věříme, že budeme moci festival dále rozvíjet i v budoucnosti a dělat dobré jméno Hradci Králové nejen v České republice, ale vlastně po celém světě. Partnerského přístupu města si velice vážíme,“ stojí mj. v dopise pořadatelů adresovanému Radě i Zastupitelstvu města Hradec Králové.

Festival už několik let hostí skupiny seniorů, kterým poskytuje hudební azyl s českou muzikou. Výsledky vzájemné spolupráce se letos také promítly i do výrazně zlevněného vstupného, které mohli získat držitelé královéhradecké Městské karty. Pořadatelé také aktivně jednají s okolními komisemi místních samospráv a snaží se nacházet společná řešení ve věci hlukových opatření. Festival se těší podpoře města a je zařazen v prestižním cyklu Calendarium Regina.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…