Hradecká MHD pojede od pondělí v prázdninovém režimu

15.10.2020 16:53

S ohledem na zavedená opatření v souvislosti s pandemií koronaviru došlo k výraznému poklesu počtu cestujících linkami městské hromadné dopravy. Od pondělí 19. října proto bude hradecká MHD jezdit v prázdninovém režimu.

Hradecká MHD pojede od pondělí v prázdninovém režimu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ve vozech i nadále platí povinnost dodržování všech opatření, roušky začaly být v tomto týdnu povinné také na zastávkách. Do začátku listopadu jsou zrušeny školní linky a dočasně je pozastaven také provoz nočních spojů.

„Vzhledem k omezeným společenským akcím, uzavřeným školám a restauracím výrazně klesl počet cestujících vozy MHD, z tohoto důvodu jsme se s dopravním podnikem domluvili na dočasné změně jízdního řádu dle prázdninového režimu, který začne platit od pondělí,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová do jejíž gesce spadají městské organizace. V jízdních řádech se od příštího týdne budou cestující řídit druhým sloupcem nazvaným „Pracovní den – omezení dopravy MHD“.

Během cestování MHD je třeba dodržovat všechna platná vládní nařízení. Povinné je nošení roušek či jiné ochrany dýchacích cest v sídle Dopravního podniku města Hradce Králové, ve vozech MHD, na zastávkách (na nástupišti, v přístřešku a čekárně MHD) a také v hale terminálu veřejné hromadné dopravy. Pokud je to možné, rovněž je třeba dbát na dodržování rozestupů.

Kromě zavedení prázdninového jízdního řádu došlo také ke zrušení některých spojů. Od středy 14. října 2020 až do začátku listopadu 2020 je pozastaven provoz školních linek č. 5Š, 10Š, 12Š, 16Š, 23Š, 25Š a výpomocných spojů. Od čtvrtka 15. října 2020 až do odvolání je pozastaven provoz nočních linek č. 51, 52, 53 a 54.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…