Hradečtí školáci zabojují v soutěži Prezentiáda

29.01.2020 11:46

Město Hradec Králové společně se sdružením Hradecký venkov o.p.s. připravilo pro žáky druhých stupňů základních škol nebo příslušných ročníků víceletých gymnázií soutěž zaměřenou na prezentační dovednosti.

Hradečtí školáci zabojují v soutěži Prezentiáda
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Do letošního prvního ročníku soutěže se přihlásilo 20 týmu ze 13 hradeckých základních škol. Nominační kolo proběhne v prvním únorovém týdnu, verbální prezentace a obhajoba prací se bude konat v prostorách městské knihovny ve Wonkově ulici ve čtvrtek 13. února od 10 hodin.

„Hlavním cílem soutěže je prohloubit a zdokonalit prezentační dovednosti, spolupráci, komunikaci a umění přesvědčit. To jsou dovednosti, které patří mezi klíčové kompetence každého člověka podporující jeho schopnost věcně argumentovat a přispět tak k úspěchu nejen v pracovním procesu, ale i v životě. Soutěží mezi sebou dvou až tříčlenné týmy žáků, které musí do konce ledna zaslat prezentace do nominačního kola. To proběhne v prvním únorovém týdnu, kdy odborná porota vybere zhruba polovinu týmů, které postoupí do kola městského. Letošní téma je: On to udělá někdo jiný,“ říká vedoucí odboru školství a volnočasových aktivit dětí a mládeže Zbyněk Bárta.

Nominační kolo proběhne v prvním únorovém týdnu, 13. února se pak bude konat městské kolo v prostorách městské knihovny v Hradci Králové. Odborná osmičlenná porota bude hodnotit dodržování předem daných prezentačních pravidel, úroveň schopností i dovedností žáků. Diváci, soutěžní týmy i přítomný pedagogický doprovod mohou, stejně jako porota, pokládat v průběhu dotazy prezentujícímu týmu. Výkony jednotlivých soutěžních týmů bude možné sledovat přímo v místě konání prezenčního kola soutěže nebo na videozáznamu na webu nebo Facebookových stránkách města Hradce Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…