Hranice: Město předložilo připomínky k řešení vysokorychlostní železnice

19.09.2022 16:01 | Tisková zpráva

Po červnovém představení variant trasování vysokorychlostní železnice v místních částech Drahotuše a Velká pokračuje investor stavby, Správa železnic, spolu s projektantem, mezinárodní společností AFRY, v přípravě akce.

Hranice: Město předložilo připomínky k řešení vysokorychlostní železnice
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Během srpna předložilo město Hranice Správě železnic své požadavky na řešení trasy, zahrnující nutnost řešit dopady hluku nebo vibrací, trasy staveništní dopravy a polohu zařízení staveniště, nebo kompenzací za zabrané území.

Město také na základě obav občanů Drahotuš z nepřiměřeného zásahu do nemovitostí v obytných čtvrtích místní části požádalo o vypracované nové varianty trasy VRT, redukující zábory soukromých pozemků. Během září 2022 by tak mělo být dopracováno technicko-ekonomické posouzení variant na území Drahotuš a Velké, obsahující také novou variantu „3.1“, prověřující možnost odsunutí trati co nejdále od rodinných domů. Z obrazových materiálů jsou prozatím k dispozici podrobnější srovnávací vizualizace variant „2“ a „3“, které zobrazují trasy představené v červnu. Grafické podklady ke slibované příznivější variantě „3.1“ by měla Správa železnic dodat do konce září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…