Hranice: Oprava Židovských schodů se trochu protáhne

07.10.2020 9:15

Frekventované Židovské schody, lemující Synagogu, se dočkaly dlouho připravované opravy. Ta začala 14. června 2020 a bude trvat do 12. října. Původně mělo být vše hotovo do konce září, v průběhu prací však stavebníci narazili na některé komplikace.

Hranice: Oprava Židovských schodů se trochu protáhne
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Zejména bylo zjištěno, že stávající  boční opěrné zdi byly v horším stavu, než se očekávalo,  což si vyžádalo jejich větší sanaci. Zídka oplocení ve spodní části schodiště pak neměla vůbec žádný základ, ten musel být  nově  dobudován. A na druhém konci na nejvyšší podestě  byla pod dlažbou  a násypem odkryta neevidovaná funkční, ale poškozená kanalizační  šachta. Bylo proto potřebné šachtu opravit  a osadit novým litinovým poklopem. Tyto a další práce způsobily přibližně desetidenní zpoždění, nové schody se proto otevřou až v pondělí 12. října.

V rámci oprav jsou vyměněny schodové stupně, nové je také zábradlí a dřevěné oplocení.  Celá akce by měla stát 1,2 milionu korun.

Schodiště, které bylo ve špatném technickém stavu, však bude muset být po dobu oprav uzavřeno. Po dobu rekonstrukce proto prosím využívejte obchůzných tras, například přes Zámeckou zahradu nebo ulici 28. října. Děkujeme za pochopení.

V loňském roce byly schody, které již nebyly stabilní, provizorně opraveny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…