Hranice: Opravy stropu Zámeckého klubu se protáhnou

02.06.2022 13:55 | Tisková zpráva

O 14 dní, až do 12. července se protáhnou opravy izolace Zámeckého klubu, do kterého zatékalo. Akce byla zahájena v dubnu a měla být hotové před koncem června.

Hranice: Opravy stropu Zámeckého klubu se protáhnou
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Prodloužení termínu se ale týká jen dodláždění plochy z žulových kostek a opětovnou montáž zídky. Zámecký klub tedy bude možné otevřít, pouze nebude možné využít přístup ze severní strany zámku.

Důvodem k prodloužení termínu je příliš silná vrstva železobetonové desky, kterou bylo potřebné odstranit. Zatímco podle projektu měla mít 15 cm, ve skutečnosti měla téměř dvojnásobek, i více než 25 cm. Toto nemilé překvapení zdrželo firmu a vyžádalo si také vyšší náklady na odstranění starého železobetonu. Nyní se provede odvodnění, montáž nových železobetonových desek rozdělených na osm sekcí včetně hydroizolace a zpětný zásyp. Firma zároveň dodláždí žulový chodník a vyzdí kamennou zídku.

Současné opravy znamenají uzavření jednoho ze vstupů do Zámecké zahrady, konkrétně vstupu ze severní strany od Zámeckého hotelu. Zároveň je po dobu oprav uzavřen i Zámecký klub a horní část schodiště v Zámecké zahradě.

Zatékání do Klubu se projevuje při větších deštích na více místech, kde přesně je ale hydroizolace nad stropy porušená, se nedá určit.

V průběhu akce je uzavřen tento vstup do Zámecké zahrady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…