Hranice se hlásí k Systému managementu společenské odpovědnosti

25.01.2022 14:05 | Tisková zpráva

Vedení města Hranic se rozhodlo povýšit uplatňování principu společenské odpovědnosti do roviny certifikace podle České technické normy ČSN 01 0391 - Systém managementu společenské odpovědnosti. Certifikace proběhne v březnu.

Hranice se hlásí k Systému managementu společenské odpovědnosti
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Hranice se tímto dobrovolně zavazují zohledňovat při svém rozhodování a konání princip společenské odpovědnosti a maximálně zohledňovat ve své činnosti potřeby svých občanů, dodavatelů, zaměstnanců nebo příspěvkových organizací. 

Anketa

Jste pro zvýšení poplatků za ČT?

1%
97%
hlasovalo: 31193 lidí
Dále se město zavazuje minimalizovat negativní dopady na životní prostředí v rámci ekonomických, sociálních a enviromentálních aspektů a koncepčně rozvíjet všechny oblasti spadajících do těchto činností.

Město připravovanou certifikací navazuje na nedávná významná ocenění, která v této oblasti získalo. V roce 2020 jsme získali stříbrnou příčku v prestižní Národní ceně České republiky za společenskou odpovědnost v kategorii Digitální stát, kdy z městských úřadů byly Hranice vůbec nejúspěšnější. V loňském roce jsme nejprve získali Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost v kategorii obcí s rozšířenou působností před Olomoucí a Prostějovem. Poté jsme dosáhli na ještě významnější ocenění, Městský úřad Hranice se stal vítězem celostátní ceny ve veřejném sektoru a nositelem titulu Ambasador kvality České republiky.  Tuto soutěž vypisuje Česká společnost pro jakost, letos ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Hodnotitelé na Hranicích pozitivně vnímali především intenzivní oboustrannou komunikaci radnice s občany a flexibilní reakci na jejich potřeby. Úřad cílí svoje aktivity do oblasti „smart city“ s velkým důrazem na ochranu životního prostředí. Odpovědní pracovníci se navíc osobně podílejí na projektech, díky nimž dochází ke sdílení zkušeností a nástrojů řízení kvality. Vystupují na konferencích a jsou zapojeni do benchmarkingových aktivit, aby své know-how mohli předávat dále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…