Humpolec: Platby on-line z pohodlí domova. Město zavádí Portál občana

10.01.2022 9:15 | Tisková zpráva

Takzvaný Portál občana, který občanům Humpolce a jeho místních částí poskytne další možnost, jak vyřizovat úřední záležitosti, zahájí svou činnost od 10. ledna 2022.

Humpolec: Platby on-line z pohodlí domova. Město zavádí Portál občana
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

V rámci této první etapy bude spuštěna platební brána pro neregistrované občany. 

Anketa

Jste pro zrušení covid pasů, tedy pro to, aby neočkovaní mohli volně chodit kamkoliv?

89%
9%
hlasovalo: 24379 lidí
Cílem je umožnit uhradit místní poplatek za svoz komunálního odpadu a psa bez nutnosti osobní návštěvy úřadu ¦ pouze se znalostí variabilního symbolu platby nebo rodného čísla plátce.

Občan si bude moci zažádat i o zaslání známky na popelnici, elektronicky poslat podání na ePodatelnu úřadu anebo si prohlédnout zveřejněné dokumenty na elektronické úřední desce Městského úřadu Humpolec.

Zároveň se již připravuje i druhá etapa, která nabídne výhody pro registrované občany. Umožní jim například zobrazení přehledu uhrazených či neuhrazených předpisů (včetně možnosti jejich okamžité úhrady), přihlásit i odhlásit psa a zobrazení formuláře pro řešení životních situací s předdefinováním jejich údajů. Pro neregistrované občany budou připraveny modernizované formuláře pro řešení životních situací. Nedílnou součástí Portálu občana bude také možnost podávání žádostí v rámci dotačních řízení vypsaných městem.

Hlavním smyslem nové služby Městského úřadu Humpolec je zvýšení komfortu komunikace občana s úřadem, kdy je možné vyřídit si nejčastější úkony z pohodlí domova nebo získat či si nachystat základní informace předem v případech, kdy je osobní jednání na úřadě přece jen nutné. Další informace a návody připravujeme.

Odkaz na Portál občana je k dispozici na internetových stránkách města www.mesto-humpolec.cz / Úřad on-line / Portál občana (ZDE).

Vedle on-line Portálu občana samozřejmě nadále zůstává možnost osobní návštěvy úřadu. Druhou letošní novinkou je další cesta, jak zaplatit poplatek: a to platební kartou prostřednictvím samoobslužného platebního terminálu, který je umístěn v budově úřadu v prvním patře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…