Hustopeče: Plavci mají Mistryni ČR i vítězku Poháru Moravy

03.01.2016 13:45

Plavecký rok 2015 ukončili plavci hustopečské skupiny Fakultního klubu Brno opět úspěšně. Ve dvou prosincových víkendech proběhly mistrovské soutěže v plavání.

Hustopeče: Plavci mají Mistryni ČR i vítězku Poháru Moravy
Foto: Hustopeče
Popisek: Hustopeče

Dva nejmladší Lucie Varmužová z Velkých Pavlovic a David Chlebeček z Brna plavali na Poháru ČR 10-ti a 11-ti letých. Nejlepším umístěním Davida bylo 4. místo na 50m motýlek. Lucka si v kraulařských disciplínách vyplavala celkem tři medaile. Dvě stříbrné a to v závodech 200 a 400m kraul a vítězkou závodu se stala v disciplíně 800m kraul.

Tři dívky ze Staroviček, mladší žákyně Sabina Mazůrková a Karolína Černá a starší žákyně Nela Nociarová, se účastnily mistrovství ČR 12-ti a 14-ti letých.  Nela se nejlépe umístila v závodě na 200m motýlek, kde byla 14. Na 14. místě skončila i Sabina v krásném osobním rekordu v závodě na 200m prsa. Nejlépe si z děvčat vedla opět Karolína. Ze všech šesti závodů, které plavala, si přivezla medaili. Pět bylo stříbrných a v závodě na 200m kraul zvítězila a stala se tak Mistryní republiky.

Mistrovství se účastnili také sourozenci Podešťovi z Popic. I jejich výkony byly velmi kvalitní. Michal plaval všech šest závodů v osobních rekordech a nejlépe se umístil na 6. místě v jeho oblíbené disciplíně – 1500m kraul.

Sestra Radka je již dorostenka a závody dorostenců jsou organizovány trochu jinak. Závodníci bojují v rozplavbách o postup do finále. Radce se podařilo do finále probojovat ve třech prsařských disciplínách (50,100 a 200m) a její konečná dvě 8. a jedno 10. místo považujeme za pěkný výsledek.

Všichni účastníci zaslouží pochvalu, svoje tréninkové úsilí završili osobními rekordy a pěknými umístěními. Protože pěkných výsledků dosahují i ostatní plavci oddílu, dostali všichni předvánoční dárek – nová oddílová trička a velký stan pro letní závody. A hned 19.12. na závodech ve Vyškově ukázali, že si dárek skutečně zaslouží. Opět vyplavali několik medailí, zaplavali v osobních rekordech a největší radost máme všichni z vítězství naší polohové štafety ve složení Martina Musilová, Karolína Černá, Nela Nociarová a Magda Hodovská.

Foto ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…